BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

26 yerinden bıçaklayan eşini affetti!

26 yerinden bıçakladığı eşi affetti, mahkeme 11 yıl hapse çarptırdı.

Abone ol

KONYA'da 10 aydır ayrı yaşadığı eşi 23 yaşındaki İlknur K.'yı 26 yerinden bıçaklamak suçlamasıyla tutuklu yargılanan 30 yaşındaki Yavuz K., 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İlknur K., bir önceki duruşmada eşinden şikayetçi olmadığını ve çocuğu için affettiğini söylemişti.

Olay, geçtiğimiz 11 Ocak günü saat 04.00 sıralarında Meram İlçesi Sahipata Mahallesi Sırçalı Mescit Sokak'ta meydana geldi. 1 çocuk annesi İlknur K., eşi Yavuz K. tarafından sokak ortasında 1'i başından olmak üzere vücudunun 26 yerinden bıçaklandı. Kanlar içinde kalan genç kadın ambulansla hastaneye kaldırılırken, kaçan Yavuz K. kısa sürede polis tarafından yakalandı. Yavuz K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, İlknur K. da tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu oldu.

EŞİMİ GAZİNODA BİR ADAMLA GÖRDÜM

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılanan Yavuz K., geçtiğimiz Nisan ayında görülen davada eşi İlknur K. ile 10 aydır ayrı yaşadığını söyledi. Olay gününü anlatan sanık şöyle konuştu:

'Sürekli alkol alan birisi değilim. O gece bara gidip alkol almak istedim. Hesabı ödeyip çıkarken, eşimin yanında 50 yaşlarında bir adamla alkol alırken gördüm. O tarafa baktığımda yüzünü kapattı. Bu sırada eşim kaçmaya çalıştı. Atletizmle uğraşıyordu ve hızlı koşuyordu. Ben de arkasında koşup yakaladım. Yanımda taşıdığım bıçağı defalarca sapladım.'

ÖLDÜ DİYE BIRAKIP KAÇMIŞ

Eşinin öldüğünü sanıp kaçtığını belirten Yavuz K., 'Eşim bir ara 'Yavuz dur, ölüyorum' deyince, ben kendime geldim ve kaçtım. Taksici arkadaşımı aradım, 'Ben galiba eşimi öldürdüm, gel beni al dedim'. Sabah olunca hastaneleri aradım. Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde durumunun iyi olduğunu öğrenince rahatladım. Öldürme kastım yoktu" dedi.

BARA EŞİMİ ARAMAK İÇİN GİTTİM

Eşi tarafından bıçaklanan İlknur K. da geçen Nisan ayındaki duruşmada eşi Yavuz K.'nın kendisini daha önce 5 kez dövdüğünü ve şikayetleri üzerine de 11 kez polis koruması kararı alındığını söyledi. Eşinin sürekli ölümle tehdit ettiğini öne süren İlknur K., olay günü de eşine bakmak için bara gittiğini ve babasının arkadaşıyla karşılaştığını öne söyledi. Vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede ciddi operasyonlar geçirdiğini anlatan İlknur K., 'Eşimle çocuğumuz var. Onun hatırına affediyorum. Şikayetçi değilim. Ben affettim mahkeme de affetsin" dedi.

Son kez hakim karşısına çıkarılan Yavuz K.'nın karar duruşmasına, İlknur K. katılmazken, mahkeme başkanı sanığa son sözünü sordu. "Takdir mahkemenin" diyen Yavuz K.'ya 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.