BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç istifa etti mi?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hakkında çıkan istifa iddialarını kesin bir dille yalanladı

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Bakanlar Kurulu’nu terk ettiğim, bakanlıktan ve partiden istifa ettiğim iddiaları tamamen asılsızdır" dedi.

Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun 10 gün önceki Bakanlar Kurulu’yla iddiasına Bülent Arınç'tan cevap geldi.Baransu'ya göre Gezi Parkı’nın görüşüldüğü geçen haftaki Bakanlar Kurulu’nda Başbakan ile tartışan Bülent Arınç, istifa etmiş. Cumhurbaşkanı Gül araya girince bundan vazgeçmişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taraf gazetesinde bugün yayınlanan “Arınç’ı istifadan Gül döndürdü” başlıklı haberin asılsız ve iyi niyet ürünü olmadığını söyledi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ MÜZAKERE EDİLDİ

Bülent Arınç, adı geçen gazetede haberin yer almasının ardından internet medyasına yayılan habere ilişkin açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu belirtti. Bülent Arınç, “Habere söz konusu olan Bakanlar Kurulu’nda, birçok meselenin yanı sıra Gezi Parkı olayları da konuşulmuş ve her türlü alternatif çözüm önerileri müzakere edilmiştir. Toplantı sonunda alınan kararları da bizzat kendim kamuoyuna açıkladım. Bakanlar Kurulu’nu terk ettiğim, hem bakanlıktan, hem partiden istifa ettiğim, bakan arkadaşlarımın beni ikna etmeye çalıştığı ve sonunda Cumhurbaşkanımızın devreye girerek istifadan geri döndürdüğü iddiası tamamen asılsızdır. Ayrıca bu haber, Gezi Parkı olayları süresince basının bir bölümünde ısrarla gündemde tutulan bir senaryonun da devamıdır.

BAŞBAKANIMIZI YALNIZLAŞTIRMAYI AMAÇLAYAN KİRLİ SENARYO

Bu senaryo; Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve benim aramda görüş, üslup ve yaklaşım farklılıklarının olduğunu uydurarak bir fitne çıkarmayı amaçlamaktadır. Sayın Başbakanımızı “yalnızlaştırmayı” ve “kötü” göstermeyi, partimizi parçalamayı amaçlayan bu kirli senaryonun hiçbir tesiri ve anlamı olmadığının altını çizerek belirtmeliyim. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz büyük bir uyum ve fedakarlık içinde ülkemiz için, milletimiz için çalışmalarını sürdürmektedir.” vurgusunu yaptı.

OYUNLARI AŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Büyük Türkiye hayalimizin önüne geçmek için karşı karşıya kaldığımız tüm oyunları, senaryoları ve düzenleri milletimizin desteği ve Allah’ın yardımıyla tek tek aşıyoruz ve aşmaya devam edeceğiz.” diyen Arınç, sözlerini “Kimsenin bizim kardeşliğimizi, iç huzurumuzu, birlikteliğimizi bozmaya gücü yetmeyecektir.” cümlesiyle tamamladı.

 

ARINÇ'I İSTİFADAN GÜL MÜ ÇEVİRDİ?

Taraf muhabiri Mehmet Baransu, 10 gün önceki Bakanlar Kurulu’yla ilgili şok bir iddiayı gündeme getirdi.

1371712934.jpg