BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsunda yurt yangınında ikinci ölüm

Samsun'daki yurt yangınında dumandan zehirlenen Özlem Çakan'ın tedavi gördüğü yoğun bakımda hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Abone ol

22 Mayıs'ta Samsun SHÇEK'e bağlı Yaşardoğu Kız Yetiştirme Yurdu'nda çıkan yangında dumandan zehirlenmesi sonucu kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi veren Zeynep Binici 23 Mayıs'ta hayatını kaybederken, 4 gündür yaşam mücadelesi veren Özlem Çakan'ın da öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Zafer İlköğretim ve İş Okulu'nda özel eğitim alan Özlem Çakan, yurt yangınında ölen ikinci öğrenci oldu. OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Özlem Çakan'ın tüm müdahalelere rağmen tedaviye cevap vermediğini ve hayatını kaybettiğini, çok üzgün olduklarını kaydetti.

22 Mayıs'ta Yaşardoğu Kız Yetiştirme Yurdu'nun 3. katında ısıtmalı saç düzleştiricinin yatak üzerinde unutulması nedeniyle çıktığı öne sürülen yangında Ayşegül Akbulut (15) pencereden atlayarak yaralanmış, Özlem Çakan (19) ve Zeynep Binici (18) dumandan zehirlenmişti. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Samsun'daki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada yangında bir ihmal ve eksiklik olmadığını söylemişti.