BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,54
ALTIN 2.381,42
HABER /  GÜNCEL

Samsun'da fırtına hayatı felç etti!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde etkili olan fırtınalı hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Abone ol
Çarşamba ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına sonucu birçok köyde ağaçlar yerinden söküldü, enerji nakil hatları zarar gördüğü için 28 köye elektrik verilemiyor.

İlçeye bağlı bazı köyler ile Dikbıyık beldesinde etkili olan şiddetli fırtına, tarım arazileri, telefon ve elektrik nakil hatları ile ağaçlar ve meralara zarar verdi. Dikbıyık'ta 2 büyükbaş hayvan, üzerlerine ağaç devrilmesi sonucu telef oldu.
 
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ilçeye bağlı Akçaltı köyünde incelemelerde bulunarak yetkililer ve köylülerden yaşanan afetle ilgili bilgi aldı.
 
Aksoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Çarşamba'da hortum denilebilecek boyutta fırtına oluştuğunu söyledi.
 
İlçede tarım arazileri, telefon hatları, meyve ve fındık ağaçları, kavak ağaçları ve meraların ciddi zarar gördüğünü ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:
 
''Bütün birimlerimizi buraya yönlendirdik. Afetle ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandı. Özellikle ağaçların kırılarak yollara dökülmesi nedeniyle ulaşımın aksamaması adına ekipler oluşturduk. Yolların açılmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enerji nakil hatlarının bir an önce tamir edilmesi konusunda Yeşilırmak Elektrik Dağıtım (YEDAŞ) Genel Müdürlüğü ile görüştük, onlar da ekiplerini çıkardı. En kısa zamanda elektrik olmayan köylere elektrik verilecek.''
 
Aksoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, tarım alanlarının zararlarının hangi oranda olduğuyla ilgili çalışmalara başladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
''Olayın en sevindirici tarafı, herhangi bir can kaybı olmamasıdır. Temennimiz, bu yaraları en kısa zamanda sarmak ve halkımızın günlük yaşamına dönmesini sağlamaktır. Çarşamba ilçemizde çeşitli oranlarda etkilenmiş 6 köy, Terme'de 1 köy, Dikbıyık beldemizde bazı köylerimizde çalışmalarımız devam ediyor.''