BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da göçük kabusu sürüyor

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Fakültesi içinde göçük meydana geldi

Abone ol

Metro çalışmaları nedeniyle yaşandığı belirtilen göçüğün ardından, fakülteye giriş çıkışlar yasaklandı.

İnönü Bulvarı üzerinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan metro göçüğüne bir yenisi daha eklendi.

Tandoğan-Keçiören metro yapım hattının çalışmaları sırasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Fakültesi içinde yaklaşık dört metrekarelik göçük meydana geldi.
Olayın öğrencilerin tatilde olduğu dönemde yaşanması yeni bir can kaybını önlerken, yetkililer göçük ve çevresini güvenlik kordonuna aldıktan sonra çalışmalara başladı. Fakülte yetkilileri, Ulaştırma Bakanlığı’nın okula gönderdiği yazıyla ikinci bir emre kadar fakülteye giriş çıkışları yasakladığını belirtti. Öğrenciler çalışmalar bitene kadar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

YA ÖĞRENCİ OLSAYDI

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde okuyan öğrenciler okullarında meydana gelen kaza için şunları söyledi: “Okulumuzun hemen yanında meydana gelen göçük bizi oldukça tedirgin etti. Hattın okulumuzun yanından geçtiğini biliyorduk ancak bahçemize kadar girdiğini çökünce anladık. Bir tane göçük meydana geldi arkasından ikincisi oldu başka olmayacağının garantisi var mı? Şimdi yaz dönemi olduğu için öğrenci yok ama öğrenci olsaydı çökme olan bölge tam geçiş noktamız. Çok vahim bir durum yaşanabilirdi. Şimdi tam yaz okulu ve staj zamanı. Bizim mecburen okula giriş çıkış yapmamız gerekiyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yaz okuluna gitsem çökme tehlikesi yaşıyorum gitmesem kalabilirim. Ne yapacağımı şaşırdım.”

2011 YILINDA DEVREDİLDİ

Tandoğan - Keçiören hattının yapım çalışmaları 2003 yılında başlatılmıştı. Bu güne kadar hattın inşaat işleri yüzde 41,03 oranında tamamlanmış ve bu haliyle 2011 yılında Ulaştırma Bakanlığına devredilmişti. İki yılda bitirilmesi planlanan hattın yapımının bu göçüklerden sonra devam edip etmeyeceği konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.