BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun Valisi Aksoy göreve başladı

Mersin Valiliği'nden Samsun Valiliği görevine atanan Hüseyin Aksoy, görevini başladı.

Abone ol

Vali Hüseyin Aksoy'u, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri valilik önünde karşıladı. Tören kıtasını selamlayan Vali Aksoy, daha sonra makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

Basın mensuplarını makamında ağırlayan Aksoy, Samsun'un bölge itibariyle yabancı olmadığı bir yer olduğunu, bölgede hizmet yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bölgenin insanı olmanın ötesinde, Samsun Valiliği görevinin kendisi için ayrı bir duygusal boyutu olduğunu belirten Aksoy, "Rahmetli kayınpederim, 1985-1991 yılları arasında Samsun Valiliği görevini yürüttü.

Ondan yaklaşık 19 yıl sonra tekrar benim bu görevde bulunmam, benim ve eşim adına çok farklı duyguları yaşatan bir görev oldu. Bu anlamda Samsun bizim için farklı anlamlar taşıyan bir görev. Bundan sonraki çalışmamızı ve birikimimizi Samsun halkı için kullanacağız.

Bütün kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimler, basın, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde bu çalışmalarımızı yürüteceğiz. Milletvekillerimizin ve bakanımızın desteklerini alacağız. Hep beraber Samsun'da yeni projeleri hayata geçirmek hedefimiz olacak" dedi.

Samsun'la ilgili verileri analiz edip, değerlendirmelerini yapacağını ifade eden Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kenti kırsalıyla birebir tanıyacağım. Bu kentin ekonomik ve sosyal yönden kalkınması için çalışacağım. Başlatılan projeler varsa onları sürdürmek öncelikli görevimiz olacak.

Kentin başta turizm, lojistik, tarımda daha iyi noktalara gelmesi için çaba içerisinde olacağım. Özellik turizmle ilgili deneyimlerim var. Bunları uygulamaya koyacağız. Samsun'u daha üst noktalara getirmek için gayretlerimiz olacak.

Soru üzerine il valililerinin yer değiştirmesinin rastlanan bir durum olmadığı yönünde açıklama yapan Aksoy, "Daha önce Tunceli ile Giresun valilerimiz karşılıklı yer değiştirmişti. Akdeniz ile Karadeniz karması oldu. Bizim açımızdan değişen bir şey yok. Görev yeri fark etmez" diye konuştu.

Basın mensuplarıyla çalışma konusunda da açıklama yapan Aksoy, "Belli kurallar konmuş. Bu konuları çok fazla aşındırmamızda sıkıntı oluşabiliyor. Onun bir çerçevesini belirleriz. Ben basına açığım. Çok bilgi sahibi olmadığım konular dışında bana her zaman ulaşabilirsiniz. Ben de her zaman size cevap veririm. Yani diyaloglarımız her zaman iyi olacak" şeklinde açıklamada bulundu.

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ve Başkan Vekili Şakir Gürel'in de hazır bulunduğu ziyaret sonrasında Aksoy, kamu kuruluş temsilcilerini kabul etti.