BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.399,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aydın'da ödenek kavgası çıktı!

Aydın İl Genel Meclisi'nin dün yaptığı Haziran ayı oturumuna bütçe tartışması damgasını vurdu.

Abone ol

Aydın İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının dün gerçekleşen oturumunda “Aydın'ın tarım ürünlerinin tanıtımına büyük katkı sağlayan köylerdeki festivallerin desteklenmesi” için 2010 bütçesine konulmasına karar verilen 20 bin TL'nin bütçeye konmadığı yönündeki iddialarla ilgili olarak yaşanan tartışmalar damgasını vurdu.

İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren başkanlığında gerçekleşen oturumda İl Genel Meclisi Üyeleri Semra Konaklı, Mustafa Baştuğ, Ahmet Akşit, Cavit Ancın, Hikmet Acar, İsmail Hakkı Eser ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hayri Güleç'in imzalarıyla verilen önergede şu ifadelere yer verildi: “7 Ağustos 2009 tarihinde meclise verdiğimiz önerge ile gündeme gelen ve oybirliğiyle Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edilen ve Eylül 2009'daki Meclis toplantısında okunan komisyon raporunun yine oybirliğiyle onaylanan kararında, Aydın ilimizde gerçekleşen tarımsal ürünlerimizin tanıtımına katkıda bulunan ‘festivallerin’ desteklenmesi için bütçe döneminde 20 bin TL Ayrılması kararı alınmıştı. Bütçe çalışmalarının yoğunluğu içerisinde bu fasılda para ayrılmadığı tespit edilmiştir. Bu paranın yedek ödenekten ayrılmasını talep ediyor, saygılar sunuyoruz”

“20 BİN TL NEREYE GİTTİ MERAK EDİYORUZ”

Önergeyle ilgili olarak söz alan Semra Konaklı, 7 Ağustos 2009 tarihinde ürünlerini tanıtan, ekonomiye katkıda bulunan, birlik beraberliği sağlayan köylerin festivallerine destek vermek amaçlı bir önerge verdikleri hatırlattı. Önergenin İl Özel İdare ve Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildiğini kaydeden Konaklı, “Eylül 2009'da ise komisyon raporunda bu uygun görülmüş ve 20 bin TL ayrılması, hatta önümüzdeki senelerde daha da artırılarak desteklenmesi kararı alınmıştı. Meclis de bunu oybirliğiyle kabul etmişti. Muhtarlarımız bunu duyduktan sonra başvuruda bulunduklarında, ne yazık ki böyle bir paranın ayrılmadığı onlara bilgi olarak verilmiş. Bunun üzerine bir araştırmaya girdik tabii ki. Bu paranın nereye gittiğini çok merak etmekteyiz” dedi.

‘KÖYLERE GİTMESİ GEREKEN PARA ÖZEL KALEME AKTARILMIŞ’

Tarım ürünlerini tanıtan köylerdeki festivallere aktarılması gereken paranın nerede olduğunu ve bu konunun araştırılması gerektiğini dile getiren Semra Konaklı, “Benim duyumlarıma göre ki bunu özellikle de söylemek istiyorum, Aydın Valiliği Özel Kalem'in tören ve merasimler kısmına gittiğini duydum. Bunu Sayın Valimizle de görüştüm telefonda. Sayın Valimiz de bundan haberi olmadığını belirterek konuyu not aldı. Fakat daha sonrasında bu yine gerçekleşmedi. Hatta ben valimize 'Sayın valim, o para köylerimizin, lütfen bize geri verin' demiştim. Ama hala daha bu gerçekleşmedi. Burada önerge vermek, oybirliğiyle kabul etmek, bunlar mesele değil. Önemli olan bunların gerçekleşmesidir. Onun için biz gene, merkezdeki meclis üyelerimizle, plan bütçe komisyon başkanımızla birlikte tekrar önerge vermeyi uygun gördük ve bu önergeyle yedek ödenekten 20 bin TL ayrılmasını özellikle talep ettik. Encümen kararlarını araştırmakla sorumlu Hasan Yavuz arkadaşım da eminim ki bunu çok iyi araştıracaktır. Hepinizin bilgisi olması gerektiğini düşünerek söz aldım” şeklinde konuştu.