BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.385,95
HABER /  GÜNCEL

Şampiyonlar trafiğe çözüm buldu

İstanbul’da yapılacak olan MOTO GP yarışları için Türkiye’ye gelen dünyanın en hızlı motosiklet pilotları, İstanbul trafiğine çözüm buldu: SCOOTER!

Abone ol

İstanbul’da yapılacak olan MOTO GP yarışları için Türkiye’ye gelen dünyanın en hızlı motosiklet pilotları, İstanbul trafiğine çözüm buldu: SCOOTER!

2003-2004’de yılın çağlağı seçilen ve Rossi’nin ardından ikincilik mücadelesi verenlerden Nicky Hayden; İstanbul trafiğine çözüm olarak Scooter önerdi.

İstanbul Park’ta ilk kez düzenlenecek Motosiklet Grand Prix’si öncesi İstanbul’a akın eden motosiklet dünyası heyecanla Pazar gününü beklerken, yarışmacılar da İstanbul Park’ın efsanevi 8. virajını merak ediyorlar.

Pazar Günü İstanbul Park’ta yapılacak Moto GP 2005 İstanbul ayağı için son hazırlıklar yapılırken zirveye oynayan motosiklet pilotlarından üçü ortak basın toplantısı düzenleyerek İstanbul trafiğine buldukları çözümü ilan ettiler.

Moto GP’de dünya ikinciliği için yarışan Repsol Honda takımı pilotu ABD’li Nicky Hayden ile Telefonica MoviStar Honda pilotu İtalyan Marco Melandri ve 250 cc’de geçen hafta Dünya Şampiyonluğunu ilan eden Telefonica Movistar Honda pilotu İspanyol Daniel Pedrosa The Marmara Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında öncelikle İstanbul Park ile ilgili açıklamalarda bulundular. Pistin düz görünmekle beraber, aslında çok inişli çıkışlı olduğunu belirten pilotlar, hızlı virajlar ve bu iniş çıkışların yarışa daha da heyecan kattığını belirttiler. Herkesin merak ettiği ise Formula’da yarışmacıları çok zorlayan ünlü 8. viraj.

Rossi’nin Dünya Şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından ikincilik için yarışan Hayden ile Melandri, birbirleriyle zorlu rekabet etmenin onları daha diri tuttuğunu dile getirdiler.

Dünyada, Formula ve Moto GP’ye katılan tek üretici olan Honda motosikletlerini kullanan yarışmacılar The Marmara Oteli’nde İstanbul boğazının resimlerini çekerken; basın da onların kendi resimlerini imzalamasını görüntüledi. Basın toplantısına katılan en genç isim ise Honda’ya 600. Dünya Şampiyonluğu’nu kazandıran Daniel Pedrosa ise bundan sonraki kariyeri için acelesi olmadığını; Moto GP’ye zamanı gelince katılacağını anlattı. Pedrosa, kısa süre önce yarış sırasında geçirdiği kazanın yaralarının geçtiğini; artık motosiklete binmenin canını yakmadığını dile getirdi.

Basın toplantısının ortak konusu ise İstanbull trafiği oldu. Oteline geldiği zaman akşam olduğunu ve oteli bulmakta güçlük çektiğini söyleyen Marco Melandri; sabah kalktığında otelinin önündeki caddeyi (Maslak) arabalardan oluşan bir nehre benzetmiş. İstanbul trafiği ile ilgili benzeri tespitlerde bulunan Nicky Hayden da Melandri ile birlikte İstanbul trafiğinden yakınırken en iyi çözümün, daha yaygın Scooter kullanmak olacağını dile getirdi.

Kaynak: