BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Rumlar'a F-16'lı yanıt

Rum Kesimi'nin 3 yıl aradan sonra yeniden yapma kararı aldığı tatbikata Türkiye'den jet yanıt geldi. Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi'ne F-16'ları uçurarak cevap verecek.

Abone ol

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin 3 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştirme kararı aldığı Nikiforos Askeri tatbikatına karşılık Hava Kuvvetleri'ne bağlı F - 16'ları ada üzerinde uçurarak karşılık verecek.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, dün düzenlediği basın toplantısında Nikiforos'un yeniden yapılmasının Türkiye tarafından "endişeyle izlendiğini belirtmiş" ve Rum tatbikatının bölgede işbirliği çabalarına katkıda bulunmadığının altını çizmişti. Tan, Nikiforos'a karşı atılacak adımların da öncelikle askeri makamlar tarafından belirleneceğini açıklamıştı.

Hava Kuvvetleri filolarına bağlı F-16 uçaklarının birkaç gün içinde Kıbrıs üzerinde alçak uçuşlarla "gövde gösterisi" yapması bekleniyor. 3 yıl öncesine kadar Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin ortaklaşa yaptığı Nikiforos tatbikatlarına, TSK da Toros tatbikatıyla yanıt veriyordu. Ankara ile Atina arasındaki diyalog çerçevesinde Ege'deki manevraların azaltılması kararı alınmış, bu kapsamda Nikiforos ve Toros tatbikatları da karşılıklı iptal edilmişti. Rum tarafının bu yıl Nikiforos'u icra etme kararı üzerine gözler Ankara'nın vereceği yanıta çevrilmişti.

Haber: Utku Çakırözer 
Kaynak:

ani