BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şampiyonlar Ligi finalinde El Clasico ihtimali

Barcelona dün akşam Bayern Münih'e 3-2 yenilmesine karşın ilk maçtaki avantajlı skorla finale ulaştı. Real Madrid bu akşam Juventus'u saf dışı bırakabilirse, finalde Barcelona'nın rakibi olacak.

Abone ol

Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde 2011'den bu yana ilk kez finale yükseldi ve finalde ezeli rakibi Real Madrid'le karşılaşabilir.

Barcelona dün akşam yarı final rövanş maçında, eski teknik direktörü Pep Guardiola'nın yönetimindeki Bayern Münih'e deplasmanda 3-2 yenildi. Ancak Kataln ekibi ilk maçtaki 3-0'lık galibiyeti sayesinde finalist oldu.

Bayern Münih'in final umutları dün akşam maçın ilk dakikalarında Mehdi Benatia'nın erken bulduğu kafa golüyle arttı.

Ancak iyimserlik sadece sekiz dakika sürdü ve Luiz Suarez'in asistleriyle iki golle buluşan Neymar skoru 2-1 yapıp, Münih'in umutlarını söndürdü.

Lewandowski ve Thomas Müller de dün Bayern adına birer gol attı, ancak bu goller Bayern Münih'i finali taşımaya yetmedi.

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci yarı finalist bu akşam Madrid'de oynanacak Real Madrid-Juventus maçı sonrası belli olacak.

İki takım arasında geçen hafta Torino'da oynanan ilk maçı Juventus 2-1 kazanmıştı. Real Madrid İtalyan rakibini eleyebilirse, 6 Haziran'da Berlin'deki Şampiyonlar Ligi finali bir El Clasico'ya daha sahne olacak.

'Taraftarımızla kazanacağız'

Real Madrid Teknik Direktör Carlo Ancelotti, takımının Cumartesi günü Valencia ile 2-2 berabere kaldığı maçtaki performansını sergilemesi durumunda finale kalacakları görüşünde.

İtalyan teknik adam, "İyi hissediyoruz ve bu akşam da böyle oynarsak herşey iyi gidecek...Juventus karşısında muhteşem taraftarımız 12. oyuncumuz olacak." dedi.

Valencia maçında oyundan çıkan Toni Kroos'un ve bir ay önce dizinden sakatlanan Real Madrid'in golcü oyuncusu Karim Benzema'nın da bu akşam kadroda olması bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi'nde 2003'ten bu yana ilk kez yarı final oynayan Juventus'ta ise Pogba maça hazır. Dünyanın en iyi orta sahalarından biri olarak gösterilen Pogba, kasığındaki sakatlık nedeniyle iki ay sahalardan uzak kaldıktan sonra Cumartesi günü Cagliari maçında forma giymişti.

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri de "İlk 11'imi son dakikaya kadar bilemeyeceğim. Çok zor bir maç olacak. İlk maçta dört ya da beş çok iyi şansı değerlendiremedik. Finale çıkmak istiyorsak Bernabeu'da bunları gola çevirmeliyiz" diye konuştu.