BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.473,86
HABER /  SPOR

Şampiyon kupayı kaldırdı

2005-2006 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray kupasına kavuştu

Abone ol

Turkcell Süper Ligi'nde geri de kalan sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, kupasına Ali Sami Yen Stadı'nda kavuştu.

Kupa töreni nedeniyle Ali Sami Yen Stadı adeta bir karnaval yerine çevrilirken, sarı-kırmızılı kulübün 16. kez müzesine götürmeyi başardığı kupayı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, kulüp başkanı Özhan Canaydın ve takım kaptanı Hakan Şükür'e verdi.

Kupa töreni için Ali Sami Yen Stadı'nın zemini üzerinde ''2007 Hedef 17'' yazıları bulunan dev sarı-kırmızı bayraklar yer alırken, orta sahada ise yüzlerce sarı-kırmızı balon gökyüzüne bırakıldı. Sahanın ortasına dev şampiyonluk kupası maketi yerleştirilirken, yapılan anonslarla da taraftarlar, kendilerine dağıtılan ve üzerinde ''2007 Hedef 17'' yazılı sarı ile kırmızı renkli pankartları salladılar.

Sarı-kırmızılı taraftarların büyük coşkusu altında sahaya çıkan futbolcular ve teknik heyet, özel olarak kurulan sahnede yerlerini alırken, Haluk Ulusoy'un verdiği kupanın Hakan Şükür ile Mondragon'un ellerinde havaya kalkmasıyla birlikte Ali Sami Yen Stadı adeta karnaval yerine döndü.

Ali Sami Yen Stadı'nda başlayan havai fişek gösterileri esnasında, sarı-kırmızılı futbolcular da kupa ile birlikte tribünleri gezdiler. Törende sarı-kırmızılı futbolculardan Hasan Şaş ile Hasan Kabze ise yer almadı. Hasan Şaş'ın hem boğazından rahatsız olması, hem de sakat olması nedeniyle törene gelemediği belirtildi.

-GÜRSOY-POLAT EL ELE-

Galatasaray'ın 16. kez müzesine götürdüğü lig şampiyonluğu kupasının töreninde kulüp eski ikinci başkanı Ergun Gürsoy ile başkan yardımcısı Adnan Polat sahaya el ele geldiler. Kulüp başkanı Özhan Canaydın, yeni hedeflerinin 17. şampiyonluk olduğunu belirttiği konuşmasının ardından, Adnan Polat ile Ergun Gürsoy'u birlikte kürsüye davet ederken, ikili daha sonra el ele tutuşarak tören kürsüsünde yerlerini aldılar.

Törende ayrıca eski kulüp sportif direktörü Bülent Tulun da hazır bulundu. Ayrıca, taraftarların, ''Büyük başkan buraya'' tezahüratları üzerine de Özhan Canaydın, orta sahaya kadar giderek sarı-kırmızılı taraftarları selamladı.

-TURGAY VARDAR'A BÜYÜK VEFA-

Geçtiğimiz sezon hayatını kaybeden kulüp basın ilişkiler sorumlusu Turgay Vardar da kupa töreninde unutulmadı. Tören öncesi takım sahaya çıkarken Galatasaray Sportif Direktörü Mustafa Turgun ile basın ilişkiler sorumlusu Yako İgual, Turgay Vardar'ın büyük bir resmini ellerinde tutarak geldiler. Kürsüde ise bu kez futbolcular Vardar'ın resmini ellerine alarak basın mensuplarına poz verdiler.

-İLK KUPAYI PAF TAKIMI ALDI-

Şampiyonluk kupası töreninde taraftarların karşısına ilk önce geçen sezonun PAF Ligi şampiyonu Galatasaray PAF takımı çıktı. Galatasaray Altyapı Sorumlusu Ali Yavaş'la birlikte altyapı antrenörleri ve PAF takımı oyuncuları sahaya birlikte gelirken, daha sonra saha içine kurulan sahnede Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan şampiyonluk kupasını verdi. Şampiyonluk kupasını alan genç futbolcular, tüm tribünleri gezerek sevinçlerini taraftarlarla paylaştı. Geçen sezon PAF takımının teknik direktörü olan eski sarı-kırmızılı oyuncu Suat Kaya'nın ise törende yer almaması dikkat çekti.

-''BİR BABA HİNDİ'' UNUTULMADI-

Geride kalan sezonda çeşitli tartışmalara neden olan ''Bir Baba Hindi'' tezahüratı taraftarlarca unutulmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, şampiyonluk kupası töreninde ''Bir Baba Hindi. Herkes Haddini Bildi'' yazılı pankart açarak geçen sezonki atışmalara gönderme yaptılar.

Diğer yandan, ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye taş atan sarı-kırmızılı taraftarların, tribüne astıkları, ''Dinamo'ya (Kiev) başarılar Dileriz'' pankartı da dikkat çekti.

-KAYSERİSPOR UĞURU-

Geride kalan sezonun son haftasında Kayserispor'u 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'a renkdaş rakibi uğurlu geldi. Kayserispor'u mağlup edip, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi geride bırakarak şampiyonluğa ulaşan sarı-kırmızılı takım, kupasını da yine Kayserispor'la yapacağı lig maçı öncesi aldı.

Ali Sami Yen Stadı'ndaki son lig maçını Kayserispor ile yapan Galatasaray, yeni sezonda taraftarının karşısına yine Kayserispor mücadelesiyle çıkmış oldu.

-TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ-

Galatasaraylı taraftarlar, Kayserispor maçına büyük ilgi göstererek tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Karşılaşmanın başlamasından saatler önce Ali Sami Yen Stadı önünde kuyruklar oluşturan sarı-kırmızılı taraftarlar, kapıların açılmasıyla birlikte de stat tribünlerini doldurarak hem 2005-2006 şampiyonluğu kupasının sevincini paylaştılar, hem de takımlarını desteklediler.
-6 EKSİK-

Galatasaray, Kayserispor karşısına 6 futbolcusundan yoksun olarak çıkmak zorunda kaldı. Sakatlıkları bulunan Ümit, Yalçın, Hasan Kabze, Hasan Şaş, Volkan ve Okan, bugünkü maçta yer alamadılar.

-GERETS KADROYU BOZMADI-

Teknik direktör Erik Gerets, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Mlada Boleslav karşısına çıkardığı kadroyu, Kayserispor karşısında büyük ölçüde bozmadı. Belçikalı teknik adam, sakat olan Okan'ın yerine ön liberoya Mehmet'i monte ettiği kadroda, diğer oyuncularında değişikliğe gitmedi. Gerets, Necati ile Carrusca'nın yanı sıra Fevzi, Özgürcan, Tolga, Uğur Uçar ve Uğur Sabankay'ı yedek olarak yanında oturttu.

-ÜMİT KARAN'A ÖZEL İLGİ-

Yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süredir sarı-kırmızılı formayla sahaya çıkamayan golcü futbolcu Ümit Karan'a taraftarlar özel ilgi gösterdi. Kayserispor maçını izlemek için sivil kıyafetleriyle tribünde oturan Ümit'i taraftarlar tezahüratlarla tribüne davet ederek yumruk şov yaptırdılar ve alkışladılar. 

-PAF'LARDA GALATASARAY GALİP-

Galatasaray ile Kayserispor PAF takımları arasındaki mücadelede gülen taraf ''Cim-bom'' oldu. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sabah saatlerinde oynanan maçı Galatasaray, Özgürcan'ın ayağından bulduğu golle 1-0 kazandı.