BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şamil Tayyar'dan şok iddia!

Şamil Tayyar ve Ahmet Hakan arasındaki tartışma tüm hızıyla sürüyor... Ancak bu kez gündemde skandal bir iddia var...

Abone ol

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan arasındaki gerginlik tam gaz sürüyor.

Şike yasasından sonra deyim yerindeyse iki isim birbirine girmişti. Tayyar gönderdiği bir mail ile Ahmet Hakan'a "kalın kafalı" ve "şerefsiz" demişti. Maili köşesine taşıyan Ahmet Hakan ise "Meydan okuyacaksan buyur, liderine karşı meydan oku tırsak" yazmıştı.

Bugün TV8'de yayınlanan Erkan Tan'la Başkent'ten programına konuk olan Tayyar, Ahmet Hakan'ın kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

AHMET HAKAN BENİ TEHDİT ETTİ

Ahmet Hakan'ın kendisini üç kez yayına davet ettiğini ancak teklifi kabul etmediği için tehdit edildiğini söyleyen Tayyar, iddialarını şöyle sürdürdü;

"Ahmet Hakan beni 3 kez yayınına davet etti. Çıkmayınca hakaret içeren yazı kaleme aldı. Her gün aleyhinizde yazı yazan kişinin programında ne işiniz var. Bana bir mail gönderdi ve aleyhimde yazı yazmak ile beni tehdit etti. Kendisine efendi olursan sana 2 adım yaklaşırım, iftira atmaya devam edersen sana 2 katı cevap veririm dedim. O da 2 katı cevap vermeye kalkarsan seninle ilgili öyle yazılar yazarım ki sokağa çıkamazsın dedi. Açıkça tehdittir bu. Zalime mütevazı olmazsın. Ben zalime her zaman diklenirim. Garibin yanında da diz çökerim!"

MUSTAFA MUTLU'YA DA YANIT VAR!

Mustafa Mutlu'nun, Şamil Tayyar'a, 'Şike konusunda konuştuklarını şimdi de konuşsana!' sözü üzerine konuşan Tayyar şu sözleri kaydetti:

"Şike konusunda milleti uyarma konumumuz vardı; ama zam ile ilgili kamuoyu oluşturmaya gerek yok. Zaten kamu vicdanına ters bir düzenleme yaptığınızda toplumda bir infial oluşuyor. Bunun için Şamil'e, Erkan'a ihtiyaç yok. Şikeye karşı çıktığımızda bizi yerden yere vuranlar ve bu durumu partide bölünme gibi sunanlar emeklilik ile ilgili tartışmada bizi sahaya sürmek istediler. Yine konuşuyoruz, tavrımızı ortaya koyuyoruz. Bunu partiler istediği için değil, inandığımız için yapıyoruz!"

İşte Tayyar'ın programdaki konuşmalarından satırbaşları;

PKK VE KCK OPERASYONLARI DEVAM ETMELİ

"Kürt meselesinin çözü için önümüzdeki 6-7 aylık bir dönem çok önemlidir. PKK ve KCK operasyonları kesintisiz sürdürülmeli ve eş zamanlı olarak anayasa değişikliği başta olmak üzere peş peşe devreye sokulmalıdır. Bu yapıldığı zaman PKK marjinalleşir, Kürt meselesi çözümünde ciddi mesafe alırız. Kürt meselesi siyasi bir meseledir ve çözmesi gereken de biz siyasetçileriz. Ayrıca Çukurca baskınından sonra jandarma ve emniyet timleri arasındaki uyum da başarıyı getirdi."

LEYLA ZANA'YA KIZMAYALIM, ACIYALIM

"Leyla Zana her zaman üzerinde durduğum ve açıklamalarını başka perspektiften değerlendirmek gerektiğini düşündüğüm BDP'li siyasetçilerden birisidir. Kürt meselesinin çözümüne dair hamlelerin yapılacağı dönemlerde bu tarz çıkışlar yapar. Bakablarımızın açıklamalar yaptığı bir dönemde bunu söylemesinin birden fazla sebebi olduğunu düşünüyorum. İyi niyetli bir çıkış olmadığını düşünüyorum. Leyla Zana Kürt meselesinin çözüm iradesini sabote etmek istiyor. Ona kızmayalım, acıyalım."

CUMHURBAŞKANI KISMİ VETO YETKİSİNİ KULLANABİLİR

Emekli vekillerin maaşları konusundaki tartışmalar hakkında da konuşan Tayyar;

"Emekli milletvekilleri arasındaki intibak sorununun çözümü ve maaşın bir bürokrata değil Cumhurbaşkanı'nın maaşına endekslenmesi son derece doğrudur. Ancak emekli maaşına yapılan zam yanlıştır. Sayın Cumhurbaşkanı nasıl karar verir bilemem; ama zam ile ilgili veto edecekse kısmi veto yetkisini kullanabilir. MHP ve CHP tavrını önceden ortaya koysaydı anlardım" açıklamasında bulundu.

ŞİKENİN ASIL ADI NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK

"Nitelikli dolandırıcılıktan yargılanan insanların birer kahraman gibi karşılanması vicdanımı yaraladı. Şike ifadesi biraz makyajlı bir kavramdır. Nitelikli dolandırıcılıktır bu. TCK'daki karşılığıdır bu"