BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,77
ALTIN 2.423,54
HABER /  MEDYA

Şamil Tayyar o mektubun sırrını açıkladı

Şamil Tayyar bugünkü köşesinde Soner Yalçın'ın CHP'ye yazdığı mektubu kendisine kimin ulaştırdığını yazdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Ergenekon tutuklusu Soner Yalçın'ın Halk TV'nin kendilerine verilmesi için CHP'ye yazdığı mektup, Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın eline nasıl geçti? Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın dünkü köşesinde 'savcı mı polis mi' sorusu Tayyar'ı kızdırdı.

Tayyar bugünkü yazısında o mektubun sırrını açıkladı. Ama öncesinde kendisini topa tutan yazarlara cevabı vardı. Onları mahalle teyzelerine benzeten Tayyar,

Mektupte neler yazıyordu?
Halk TV'yi isteyen Soner Yalçın çalışmak istediği gazetecilerin isimlerini de sıralıyordu. Ayrıntılar için tıklayın

"Kardeşim, eğer, sizin o CHP pazarlamasından haberiniz yoksa çıkın muhatabınıza, “Bizim isimlerimizi o mektuba neden yazdınız?” diyerek hesap sorun.

Hesap sormuyorsanız, ya suç ortağısınız ya da korkaksınız. “Suç” deyince kimse lafı dolandırmasın, kastım, Ergenekon üyeliği değildir.

Tuzak kuranı değil deşifre edeni yargısız infazla suçlamak, mahalle teyzeleri gibi sadece bizim yazarlara mahsustur" diyerek tepki gösterilmesi gereken kişinin Şoner Yalçın olduğunu yazdı.

YURTSEVER CHP'Lİ

Haberin kaynağının kutsal olduğunu hatırlatan Tayyar, bu soruyu meslek adına utanç verici olarak gördükten sonra mektubun kimden geldiğini açıkladı:

(...)Yine de merakınızı gidermek adına, sorunuza cevap vereyim. Yayınladığım mektup soruşturmanın bir parçası mı, polisin veya savcının elinde var mı bilmiyorum. Mektubun tarihi, soruşturma öncesine ait. Ülke TV’de söylemiştim, tekrar edelim, mektubu bana yurtsever bir CHP’li gönderdi.

Daha doğrusu zarfta öyle yazıyordu.

Soner Yalçın’dan mı, Baki Özilhan’dan mı, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan mı veya arkadaşlarından mı aldı bir şey diyemem.

Ama mektubun tamamını yayınlayan Hürriyet Muhabiri Toygun Atilla, polis veya savcıdan almış olabilir. Eleştirirken düzeyli üslubunu koruyan, bu yönüyle mahalle teyzesinden ayrılan Hürriyet Yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, Toygun’dan daha sağlıklı bilgi alabilir."