BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Kaddafi'ye neden çatmıyor?

Tunus Mısır ve diğer ülkelerde yaşanan halk isyanlarında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katliam yapan Kaddafi'ye neden söz etmediği merak ediliyor

Abone ol

Libya lideri katliam yapıyor. Türkler'inde Libya'da sıkıntı çektiği biliniyor. Peki merak edilen soru, Mısır isyanında Mübarek'e açıkça  'bırak be mübarek' diyen Başbakan Tayyip Erdoağan'ın Libya'ya karşı suskunluğu neden? Yeniçağ gazetesi  yazarı usta gazeteci Behiç Kılıç köşesinde bu konuyu işledi. Kılıç Başbakan'a şöyle seslendi:

-Şöyle bir soralım..
Madem Orta Doğu’da liderliğin raconu gereği Hüsnü Mübarek’e çaktınız da Sayın Başbakan; Libya’da katliam yapan Kaddafi’ye niye laf sarkıtmadınız!!?”
Kaddafi’nin hacetindeki boncuk nedir!!?
Ben arz edeyim..!

ABD KONUŞMADAN BAŞBAKAN KONUŞMAZ

Kılıç, ABD'nin Mısır'da aktif rol oynadığını ancak Libya'da sessizliğe büründüğünü ifade ettiği yazısında durumu şöyle açıkladı:

Libya üzerine ABD’nin, katliamlara karşı sessiz bir önceliği vardı!.. ABD konuşmadan “Eş Başkan” konuşur mu?!
Ve de..! Cümle alem bilir ki; çadırının ABD jetleri tarafından bombalandığından beri(1986) Kaddafi sıkı bir Batı müttefikidir!.. Sağlam Amerikancıdır..! (Düşürdüğü yolcu uçağı için yüklü bir kan parası da ödeyerek üzerindeki ambargoyu kırmış, diktatörlüğünü AB-ABD’ye tescil ettirmiştir!..)

BAŞBAKAN ERDOĞAN KADDAFİ ÖDÜLLÜ

Kaddafi İnsan Hakları ödülünede değinen Kılıç şöyle devam etti:

Sözün özü Libya’nın petrolü Kaddafi üzerinden Batı’nın şirketlerine kote edildiğinden beri bu megaloman diktatör “iyi çocuk” kategorisinden değerlendirilmektedir!!
Kaddafi 1989 yılından bu yana her sene “Kaddafi İnsan Hakları Ödülü” veriyor!.
Kaddafi ve insan hakları ödülü!..
Bu tirajı komik durum Batı’nın desteği ile gerçekleşiyor!.. (En çok çalanın en hayırsever olduğu kapitalizm üslubudur!! Bizde de vergi rekortmenlerinin en büyük vergi kaçakçısı olması gibi!..)
Kaddafi her sene bir sultan çadırı kuruyor ve “seçtiklerini” çadırına çağırıp insan hakları ödülü veriyor..!
Geçen yıl bu ödülü kim aldı?..
Başbakan Erdoğan..!

Petrol stokları bağlamında Türkiye’nin Başbakanı’nın Libya kuyularının başında oturan adamı ehlileştirmesi yadırganacak bir durum mu?!

Bütün Batı ile dans etmeye başlayan, oğlunu, kızını ABD-AB piyasalarına sürüp bir holding patronu gibi (Libya Holding) hareket eden Kaddafi, Tayyip Erdoğan ve Türkiye üzerinden kendisini pazarlamak istiyorsa, bundan Türkiye yararlanacaksa, üzerine söz söylenebilir mi?!
Şöyle söylenir...

“Müslüman ahali Orta Doğu’da eziliyor, işte Filistin. Biz buna göz yumamayız” diye çok iddialı bir misyon üstlenip, kendi Müslüman ahalisini yutan diktatörlerle bir havuzda yüzmenin bir izahı olmalıdır!..

Kaddafi’nin kızının İstanbul’a gelişinde, devlet töreni ile karşılanması gibi tutumları vardır Türkiye’nin!..

Dahası da şudur..
Kaddafi’nin “Afrika kadınları insan hakları” gibi adı süslü derneklere liderlik yapan karısı ve kızı ile oğlunun enerji sektörü ve para piyasaları duruşları çok önemlidir..
Kaddafi ailesi ile İtalyan enerji devi Başbakan Berlusconi’nin yakınları “ticari ortaklıklarını” faş edecek şekilde açıktır..
O ilişkiden Türkiye’den geçen enerji hatlarına köprüyü kurunca, imalatın patenti “Made in USA” olarak ortaya çıkar..
ABD’nin bundan sonra Kaddafi’nin kellesini istese de Libya’ya mutlaka bir işbirlikçi bulmak zorunda olduğunu unutmayın..

Şimdi anlaşılıyor mu, Erdoğan’ın Kaddafi’ye niye “Mübarek fırçası” atamadığının sebebi!!?
Ahalisini yıllarca “polis devleti” mezalimi altında tutan bu adam “Filistin zulmüne tavır almış gibi” bir naylon duruşla Arap dünyasına sempati sunmak istemişse de sicilinde şu vardır..