BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Salı günü işçiler uyaracak

Başbakan'la Türk İş temsilcileri toplu sözleşme için masaya oturdu. 250 bin işçinin gözü kulağı olan toplantıdan sonuç çıkmadı.

Abone ol

Aylardır devam edilen görüşmelerde son noktaya gelindi. 250 bin işçinin, ki aileleriyle birlikte 1 milyon kişiyi işaret ediyor, gözü kulağı Başbakanlık'ta yapılan görüşmedeydi.

250 BİN İŞÇİ SALI GÜNÜ UYARI GREVİ YAPACAK

Ancak görüşmeden sonuç çıkmadı. Toplu sözleşme görüşmeleri yine tıkandı. Türk İş Başkanı Mustafa Kumlu, toplu sözleşme görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada grev çağrısı yaptı: "2008 enflasyonunu istedik. Başbakan ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 4 önerdi. Malesef bunun üzerine çıkarılamadı. Koordinasyon olarak kararlaştırdık, yarın tüm Türkiye'de tüm üyelerimiz iş çıkışı AK Parti il yönetimleri önünde basın toplantısı yapacaklar. Salı günü de 1 saat çalışmama hakkını kullanacaklar. Eylem planını da bunun ardından belirleyeceğiz. Top şu anda hükümette. Bizden çıktı."

GREVLER 30 TEMMUZ'DA BAŞLAYABİLİR

Buna göre Türk İş, salı günü 1 saatlik uyarı grevi yapacak. En geç 30 Temmuz'dan itibaren de grev kararı uygulamalarının başlayacağı açıklandı. Türk İş yüzde 20 istiyordu. Hükümet yüzde 3'ün üzerine çıkmadı. Çarşamba günü toplanacak Başkanlar Kurulu'nda da Türk İş'ih eylem planı çizilecek. Türk İş masada kazanamadıklarını sokakta kazanmaya çalışacak.