BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,65
HABER /  GÜNCEL

Kayıp kızlardan nasihat var!

Türkiye'yi ayağa kaldıran iki kafadar kız ailelerine kavuştu. 'Bir delilik yaptık' diyen kızların diyecekleri var.

Abone ol

İstanbul’daki evlerinden kaçtıktan bir hafta sonra İzmir’de bulunan 13 ve 14 yaşındaki iki kız ailelerine teslim edildi. Yaptıklarından pişman olduklarını belirten kızlar “Bir delilik yaptık” dediler.

Kız çocukları B.E ve C.B, Adli Tıp Kurumu'ndaki muayenelerinin ardından Gaziemir ilçesindeki İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne gönderilerek ailelerine teslim edildi. Çocuklar ve aileleri, şube çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

''BİR DELİLİK YAPTIK''
B.E, tatil yapmak için, ailelerine haber vermeden yola çıktıklarını ve İzmir'e geldiklerini söyledi.

İzmir'e erkek arkadaşlarıyla buluşmak için geldikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını savunan B.E, ''Bir delilik yaptık. Yaptıklarımızdan pişmanız. Ailelerimizden özür diledik. Televizyonda annelerimizi izleyince çok üzüldük. Yakalanmasaydık zaten karakola gidip kaçtığımızı söyleyecektik. Bir daha böyle bir şey yapmayız'' diye konuştu.

“HERKES EVİNDE OTURSUN”
B.E, ''Sizin gibi düşünen yaşıtlarınıza ne söylemek istersiniz?'' sorusu üzerine şöyle dedi: ''Kimse anne baba gibi olamaz. Herkes evinde otursun. Kimse sizi anneniz gibi sevemez. Evinizde oturun, tatile giderken de haber verin.''

C.B. ise tatile geldiğini, kötü bir şey yapmadığını savunarak, ailesinden özür dilediğini bunu tekrarlamayacağına dair söz verdiğini söyledi.

ARTIK DEVLET İLGİLENECEK
Çocukların bulunmasında emeği geçen polise ve basın mensuplarına teşekkür eden anne Ayşe E. ise ''Çok mutluyuz, kızlarımızın ikisi de sapasağlam, sağlıklı çok şükür. Kimseden davacı olacak bir durum yok. Yardımcı olan arkadaşları varmış, artık onunla devlet ilgilenecek'' dedi.

Öte yandan çocukların, polise verdikleri ifadede, evden ayrıldıktan sonra iki ayrı arkadaşlarının evinde 3 gece geçirdikten sonra 1 yıl önce internetteki bir arkadaşlık sitesi üzerinden tanıştıkları üniversite öğrencisi G.T'nin Manisa'nın Akhisar ilçesindeki öğrenci evine geldiklerini, burada tanınacakları korkusuyla İzmir'e geçmeye karar verdiklerini söyledikleri öğrenildi.

SIKILMIŞLAR
Çocuklar ifadelerinde ''sıkıldıkları için evden kaçmaya karar verdiklerini'', kendilerine yardımcı olan kişilerden bir kötülük görmediklerini de belirtti.
Aileler ise ifadelerinde, çocuklarını alıkoydukları gerekçesiyle gözaltındaki 3 kişiden şikayetçi olduklarını beyan etti.

Kızları Buca ilçesinde tespit eden polis ekiplerinin, gazete ve televizyonlarda yayınlanan haberleri dikkate alıp şüphelenerek kimlik sorgusu yaptığı da belirtildi.

CİNSEL İLİŞKİ YOK
Çocukların Adli Tıp Kurumu'ndaki muayenelerinde cinsel ilişkiye girmediklerinin belirlendiği öğrenildi. Kızların yanlarında bulunan erkek arkadaşları G.T. (29), M.A.E. (29) ve Ö.Ç'nin (27) Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinde ifadeleri alınıyor.