BIST 9.567
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.487,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Salgın ayırınca bakanlıklar devreye girdi! Rize'de yeniden kavuştular

RİZE'de, Resul Çakır'ın (28) Azerbaycanlı nişanlısı Gulyanak Yekayeva (23) Türkiye'deki düğününe 5 gün kala pandemi dolayısıyla sınır kapılarının kapatılması nedeniyle ülkesinde kaldı.

Abone ol

Rizeli Resul Çakır çay toplamak için ülkeye gelen Azerbaycanlı Gulyanak Yekayeva'ya aşık oldu. Evlilik kararı alan ikili için 12 Mart 2020'de Azerbaycan’ın Balaken kentinde nişan ve kına gecesi yapıldı. Kına gecesinin ardından damat, annesi Gülhan, babası Hasan ve akrabaları Mustafa Çakır ile Türkiye’ye dönmek için yola çıktı. Ancak dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle Azerbaycan-Gürcistan ve Gürcistan-Türkiye sınır kapıları tedbir amacıyla kapatılınca aile, geri dönemedi. 

Rize'de, 25 Mart 2020'de yapılması planlanan düğünü de erteleyen aile, 2 ay boyunca Azerbaycan'da kiraladıkları evde kaldı. Azerbaycan’dan tahliye edilerek uçakla geçen yıl mayıs ayında Türkiye'ye getirilen aile Malatya’da 14 gün karantinada tutuldu. Çakır ailesi karantina süresinin ardından memleketleri Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine döndü. Gulyana Yekayeva ise ülkesinde kaldı.


İzinle önceki gün Türkiye'ye geldi
Pandemide  sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle Yekayeva da Türkiye'ye gelemedi. Ailelerin başvurusu üzerine Türk ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlıkları devreye girdi, Yekayeva alınan izinle önceki gün Türkiye'ye geldi. Resul Çakır ile Gulyanak Yekayeva'nın erteledikleri nikahı Rize'de kıyıldı. Çiftin nikah şahitliklerini Vali Kemal Çeber ile eşi Neslihan Çeber yaptı.  


"Pandemi dolayısıyla sınırlar kapatıldı"
Türkiye'ye çay toplamak için geldiğinde Resul Çakır ile tanıştığını anlatan Gulyanak Yekayeva "Sonra aşık olduk ve evlenmeye karar verdik Azerbaycan'da kına gecesini yaptık, ertesi gün pandemi dolayısıyla sınırlar kapatıldı. Resul Türkiye'ye döndü ama ben Azerbaycan'da kalmıştım 1 yıl sonra nihayet işlemler halledildi nikahımızı kıydık ve birbirimize yeniden kavuştuk, çok mutluyuz" dedi.


"Nikahımızı kıydık çok mutluyuz"
Kına için Azerbaycan'a gittiklerini ve bir süre burada kaldıklarını anlatan Resul Çakır, "1 yıl önce nikahımızı yapmak için Azerbaycan'a gittik. Kına gecemizi yaptım ertesi gün pandemi dolayısıyla sınırlar kapanınca her şey yarım kaldı. Biz işlemleri yaptık 2 ay sonra Türkiye'ye geri geldik ama eşim gelemedi. Yetkililere durumu anlattık. Bize yardımcı oldular gerekli irtibatları sağladılar ve 1 yıl sonra eşim nihayet Türkiye'ye gelebildi, nikahımızı kıydık çok mutluyuz" diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Iğdır'da 30 yıldır bu işi yapıyor! Bırakırsa meslek bitecek: Yılın 3-4 ayında...
Foto Galeri Iğdır'da 30 yıldır bu işi yapıyor! Bırakırsa meslek bitecek: Yılın 3-4 ayında... Galeriye Gözat