BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  GÜNCEL

Saldırıya uğrayan Yahudi marketi yeniden açıldı

Fransa'da Charlie Hebdo saldırısının hemen ardından cihat yanlısı biri tarafından basılan ve dört kişinin hayatını kaybettiği Yahudi süpermarketi yeniden açıldı. Marketin işletmesi,"Yaşam her zaman barbarlıktan güçlü olacaktır" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve marketten ilk ürününü alıyor.

Paris'te cihat yanlısı bir saldırganın dört kişiyi öldürdüğü Yahudi süpermarketi saldırının ardından bugün tekrar açıldı.

Saldırgan Amedy Coulibaly, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırının ardından koşeri basarak Coulibaly Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'e bağlılık bildirmişti.

Marketin işletmesi yaptığı yazılı bir açıklamada "Yeniden açılışımızla bir kez daha teyit ediyoruz ki yaşam her zaman barbarlıktan daha güçlü olacaktır" dedi.

Coulibaly'nin rehin aldığı kişileri kurtarmak için market baskın sırasında hayli zarar görmüştü. Geniş çaplı bir bakımdan geçen marketin açılışına ülkenin içişleri bakanı da katıldı.

Marketin işletmecilerinden Laurent Mimoun, "Saldırı karşısında şoka girdik ama tekrar açılmamayı bir an bile düşünmedik" dedi.

Süpermarkette çalışanlar işe yeni başlamış durumda. Saldırıdan kurtulan çalışanlar ise süpermarket zincirinin başka bir mağazasında işe dönüp dönmemeyi seçmek konusunda serbest bırakılmış.