BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Saldırının istihbarat şifresi

Danıştay saldırısı ne anlam taşıyor. Eski İstihbaratçı Orakoğlu, saldırıyı bakın nasıl yorumladı.

Abone ol

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Danıştay'a yapılan saldırıların iki önemli hedefinin bulunduğunu söyleyerek bunların en önemlisi hükümete yapılan uyarıdır dedi. Orakoğlu, "Eğer bu uyarı farkedilmez ve istenilenler yapılmassa daha farklı olaylar meydana gelebilir" dedi. Orakoğlu açıklamasında, yakalanan veya tutuklanan isimlerden daha çok; arkadaki isimlerin çok iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.

SKY Türk'te katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Orakoğlu, arkada bırakın bazı izlerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu iddia etti. Orakoğlunun açıklamaları şöyle:

"Bu önemli bir saldırıdır. Tabi bu saldırının çeşitli ayrıntıları var. Bunlardan ilki, hükümette yöneliktir. Türkiye, şu anda çok ciddi bir dönemeç yaşıyor. Afganistan ve Irak işgallerinin ardından, İran ve Suriye'nin hedef olmasının ardından Türkiye bir yere getirilmeye çalışıyor. Saldırının arkasından çıkan isimlere bakılarak, bu saldırının bu şekilde okunmaması gerekir. Bu saldırıyı yapanlar, kendi ideolojilerine hizmet etttiği gibi farklı yerlere, dış güçlerede hizmet etmektedir. Bu mesajı almazlar ise o zaman çok daha ciddi olaylarla karşılaşabilir.

Arkada bırakılan izler
Bunlar hedef şaşırtamaya yönelik argumanlardır. Bu çok ince ve ciddi taktiktir. Arkada bırakılan izleri iyi analiz edilmesi gerekmektedir, Bu tip terör saldırılarından kimler yarar sağlamaktadır. Bu saldırıya baktığınızda kimseye bir yarar sağlamamaktadır. Türkiye'de uzun süredir 25 ülke çeşitli hesaplar yapmakta ve çeşitli taktikler yürütmektedir. Bu saldırının arkasında en son ulaşılacak isimler bunlar olmalıdır. Bu saldırı çok profesyonel biçimde yapılmıştır. Sanığın bazı ifadeleri basına yansıdı eğer doğruysa bu şekildedir."