BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
HABER /  GÜNCEL

Saldırganla ilgili olay yaratacak görüntüler İZLE

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan zanlının Meclis'e giriş anı görüntüleri ortaya çıktı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Grup Toplantısı'na gittiği sırada koridorda yumruk atarak saldırıda bulunan Orhan Övet'in TBMM'ye girişini gösteren video kayıtları ortaya çıktı. CHP 4 ayrı güvenlik kamerası görüntüsü incelemeye alındı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında Övet'in dün saat 10.31'de dikmen Caddesi üzerinde bulunan ziyaretçi kabul noktasından giriş yapıyor. Burada X-Ray cihazından geçen Övet, ardından ziyaretçi kabul çıkışından bahçeye giriyor. Bahçede yavaş adımlar atan ve bir süre bekleyerek etrafını izleyen Övet, ardından yaklaşık 400 metre uzaklıkta bulunan 3 nolu kapıya ilk güvenlik noktasına girişinden 13 dakika sonra geliyor. Burada tekrar X-Ray cihazından geçen Övet'i polis cihazın ardından elle üzerini arıyor. Bir süre polisle konuşan Övet'in ardından Grup toplantı salonuna giriyor ve saat 13.30'da başlayacak olan CHP Grup Toplantısına kadar TBMM içinde geziyor.

3 SAAT MECLİS'TE NE YAPTI?

CHP kurmayları, saldırgan Övet’in TBMM yerleşkesine girişine ilişkin kamera kayıtlarını mercek altına aldı. Bir örneği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da sunulan kamera kayıtlarına göre Övet, saat 10.30’da Dikmen Kapısı’ndan TBMM Başkanlığı’na giriş yapıyor. TBMM Ana Binası’na ise Ak Parti kulisinin bulunduğu kapıdan giriş yaptığı görülen Övet, TBMM binasında Kılıçdaroğlu’na saldırdığı saat 13.30’a kadar ne yaptığı konusu ise bilinmiyor. Bu konunun araştırıldığı ifade ediliyor.

ÖNCEDEN PLANLAMIŞ GİBİ

CHP’nin grup toplantısını yaptığı salonun iki kapısı bulunuyor. Bir koridor milletvekilleri, parti yöneticileri ve basın mensuplarına ayrılırken, diğer koridor seyircilere ve vatandaşlara ayrılıyor. CHP yetkilileri saldırganın vatandaşların kullandığı koridorda değil de Kılıçdaroğlu’nun geçiş yapacağı koridorda beklemesinin de, saldırının daha önceden planlanmış olduğu izlenimini verdiğine işaret ediyor.

SANKİ DEFALARCA GELMİŞ!

CHP’li Malik Ecder Özdemir, “3 saat boyunca ne yaptı belli değil. Kapıdan giriyor, sanki daha önce defalarca gelmiş gibi kimseye sormadan direkt CHP grup salonuna geliyor. Ancak Meclis’e daha önce girdiğine dair kayıt yok. Grup toplantısının nerede olduğunu da biliyor” dedi. CHP’lilerin izlediği kamera kayıtlarına göre Övet güvenlik girişinde cebindeki 4 TL ile iki mavi pet şişe kapağını ve telefona benzeyen ancak telefon olmayan bir cihazı x-ray cihazına bırakarak giriş yapıyor.

Övet’in TBMM yerleşkesine yanında beyaz montlu biriyle girdiği iddiası ise görüntüyü izleyen bazı milletvekilleri tarafından doğrulanmadı. Öte yandan saldırı sırasında bir polis memurunun da darbe aldığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.