BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.385,89
HABER /  DÜNYA

Sakozye ölüm tehdidi

Sarkozy'e, e-posta yoluyla ölüm tehdidi gönderen 40 yaşındaki Fransız, 2 gün sonra terörle mücadele ekipleri tarafından yakalandı.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e, e-posta yoluyla ölüm tehdidi gönderen 40 yaşındaki Fransız, 2 gün sonra terörle mücadele ekipleri tarafından yakalandı.
Geçen pazar günü Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'nin ana e-posta adresine e-mail göndererek Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’yi ölümle tehdit eden 3 çocuk babası tehditçinin postayı gönderdiği bilgisayarı tespit ettikten sonra onu gözaltına aldı. Dosyayı ele alan Compeigne şehri başsavcısı Eric Boussuge, söz konusu e-mail'in son derece tehditkar bulduğunu bildirirken Sarkozy'nin ölümle tehdit edildiğini doğruladı. Boussuge, e-mail'de ayrıca İçişleri Bakanı Michel Alliot-Marie’nin de evinin kundaklanacağına dair ifadeler bulunduğunu belirtti.

Sorgulama sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve 40 yaşındaki zanlı, isminin saklı tutulması kaydıyla Fransız basınına olup biteni anlattı. Tehdidin sahibi, geçtiğimiz Pazar günü çok içtikten sonra sarhoş halde bilgisayarının başına geçtiğini ve Google'da ‘Elysee’ yazarak Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın e-posta adresini bulduğunu, daha sonra da Sarkozy’yi ölümle tehdit eden mesajı yazdığını doğruladı. Otomobil yedek parça satışı yapan bir dükkanda çalıştığı öğrenilen tehditçi, yaptığından pişman olduğunu vurguladı. Birkaç ay hapis yatma olasılığı bulunduğu ifade edilen tehditçinin, Mart ayında yargılanacağı belirtildi.