BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  POLİTİKA

Davos çıkışı tatmin etmedi

Saadet lideri Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'a Davos çıkışından ötürü tebrik etti, ancak yeterli bulmadı.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Saadet Türkiye buluşmaları' toplantıları kapsamında bugün Sivas'a geldi. Kurtulmuş, burada Başbakan Erdoğan'ın İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilen "Gazze" konulu panelde yaşananlara değindi.

Başbakan'ın tutumunu olumlu karşıladıklarını tekrarlayan Kurtulmuş, Erdoğan'ın Türk milletinin hissiyatını orada gündeme taşıdığını vurguladı. İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres ve panel moderatörüne gerekli dersi verdiğini anlatan Kurtulmuş, "Simon Peres'in tepeden bakışları ve küstah tavırları kabul edilir gibi değildi" ifadelerini kullandı.

[PAGE]

Syasetin, eylem ve icraatlardan sonuç alma sanatı olduğunu belirten Kurtulmuş, Erdoğan'ın tepkisini haklı çıkaracak 5 maddelik bir de öneride bulundu.

Kurtulmuş, "Türkiye bütün gücünü kullanarak İsrail'e karşı uluslararası bir diplomatik ve politik bir güç oluşturmalı.

Gazze'de insanlık dramı yaşanmasına neden olanlar, uluslararası savaş suçluları mahkemesine çıkarılmalarının önündeki engeller kaldırılmalı.

Türkiye buna öncülük etmeli. Türk hava sahası İsrail'e derhal kapatılmalı.

TBMM'deki Türk-İsrail Dostluk Grubu resmen lağvedilmeli.

Ortadoğu Projesi eş başkanlığından Türkiye'nin derhal ayrılması gerekiyor. Başbakan Erdoğan, eş başkanlık görevinden ayrıldığını Türkiye'ye ve bütün dünyaya ilan etmeli." şeklinde konuştu.