BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.507,30
HABER /  GÜNCEL

Sakka için olağanüstü önlemler

El Kaide üst düzey yöneticisi olduğu öne sürülen Louai Sakka için olağanüstü önlemle alınmaya devam ediliyor.

Abone ol

Terör örgütü El Kaide'nin "üst düzey yöneticisi" olduğu öne sürülen Louai Sakka'nın kaçırılacağı yönündeki haberler üzerine, duruşma için Kocaeli'nden İstanbul'a götürülüşü alınan geniş güvenlik önlemleri bugün de sürdürüldü.

Terör örgütü El Kaide'nin Türkiye yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri, İstanbul'da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerindeki bombalı saldırılara karıştıkları gerekçesiyle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 73 sanıktan biri olan Louai Sakka, kaçırılacağı yönündeki haberler üzerine tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevinden dün olduğu gibi bugün de geniş güvenlik önlemleri altında çıkarıldı.

Sakka'nın konvoyunda dün Kandıra Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevinden çıkarken 2 cezaevi aracı bulunurken, bugün sayı 1'e düşürüldü. Cezaevi aracına Kocaeli il sınırları boyunca Jandarma Komutanlığına ait biri zırhlı 4 araç eşlik etti.

Güvenlik önlemleri, Gebze ilçesine bağlı Şekerpınar beldesinde İstanbul'dan gelen polis ve askerlerin de bulunduğu 30 aracın konvoya katılmasıyla üst düzeye çıkarıldı. Burada konvoya, İstanbul'dan gelen ikinci bir cezaevi aracının eklenmesi dikkat çekti.