BIST 10.392
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.389,29
HABER /  GÜNCEL

Kurtlar Vadisi kaldırıldı

Günlerdir merakla beklenen Kurtlar Vadisi beklendiği gibi yayından kaldırıldı. Pana film konuyla ilgili açıklama yaptı

Abone ol

Yapımcı şirket ve ilgili kanal diziyi yayından kaldırarak aynı saatte yayına "Kan Uykusu" adlı Güneydoğu'daki çatışmaları anlatan belgeseli koydu.

Kurtlar Vadisi'ni izlemek için Show tv ekranlarının karşısına geçen dizi izleyicileri Pana Filmi'ni şu açıklamasıyla karşılaştılar:

"Kurtlar Vadisi'nin saygıdeğer izleyicileri

23 Yıldır Türkiye'nin gününü kana bulayan ufkunu kapatan ve geleceğini körelten terör belasının arkasındaki gerçekleri konu edindiğimiz dizimizin yeni bölümlerine gelen yayın yasağı fiili bir durumdur..

Bildiğiniz gibi, önyargılı karalama kampanyalarına rağmen Kurtlar Vadisi Terör'ün birinci bölümü yayınlanırken, Bütün ülkede televizyon izleyen insanların yarısı nefesini tutmuş, her kesimden 30 milyon insanımızın yüreği birlikte çarpmış eserde şu veya bu kesime karşı en en küçük bir ayırım ve aşağılama görülmemiştir.

Buna rağmen geçtiğimiz pazartesi gününden beri bir sansür çarkı dönmeye başlamış, hiç bir demokratik hukuk devletinde görülmeyecek bir uygulama ile baskı uygulanmış, bu durumda ya dizi kalkacak ya da ilgili televizyonun yayın lisansı iptal edilecek duruma gelinmiştir..

Yapımcı olarak bizim yaptığımız 30 milyon vatandaşın takdirini kazanan sanal bir gerçekliktir. Ama bu kitlenin beğenisini hiçe sayan sansürcü zihniyetin yaptığı somut bir gerçekliktir. Zira dizinin henüz sadece birinci bölümü yayınlanmış ve bu bölümde herhangi bir sakınca görülmediği halde sonraki bölümler ısmarlama bir kaygı ve tahminlerden hareketle ağır şekilde suçlanmıştır..

Oysa Kurtlar Vadisi daha birinci bölümün ilk sahneleriyle birlikte bu ülkede her şeye rağmen herkesin kardeş olduğu bilincini pekiştirmek için en etkili örneği vermiştir.

Dizinin en güçlü mesajlarla vurguladığı Kürt ve Türk'ün kardeşliğinden rahatsız olanlar Kurtlar Vadisi'ni suçlamış yayın engellenmiştir..

Kurtlar Vadisi, yaklaşık çeyrek yüzyıl boyunca bu ülkenin 40 bin insanına kıyan senaryoyu yazdıran ellerin parmak izlerini sanal laboratuarda teşhis edeceği için mi linç kampanyasına hedef olmuştur..

Kurtlar Vadisi, kanlı sürecin yolaçtığı dolaylı-dolaysız 300 milyar dolarlık kaybın hesabını sorgulayacağı için mi sakıncalı bulunmuş ve susturulmak istenmiştir.

Ancak Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı olarak Pana Film bu konuda ve her konuda sözünü bir şekilde söyleyecek, televizyonda olmazsa sinemada, dijital platformlarda veya internet ortamında siz saygıdeğer izleyenleriyle buluşacaktır..

Saygılarımızla..

Pana Film"