BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,61
ALTIN 2.381,19
HABER /  POLİTİKA

Sakık ABD ziyaretini anlattı

BDP heyeti ABD'nin kapısını çaldı. Partinin kurmayları, Kürt sorununu Washington'da gündeme getirmeyi hedefliyor.

Abone ol

BDP'nin ABD ziyareti tartışılıyor. Amerika'ya bu denli uzun ve kapsamlı bir görüşme olmamıştı.

BDP Eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Mardin Milletvekili Ahmet Türk ve Van Milletvekili Nazmi Gür'den oluşan heyet, hafta sonuna kadar sürecek ziyarette ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, senatörler ve temsilciler meclisi üyeleri ile bir dizi görüşme gerçekleştirecek.

Akşam gazetesinden Ersin Bal'a konuşan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ziyaretin amacını açıkladı:

BAŞBAKAN GİDİYORSA BİZ DE GİDERİZ

Hem Türkiye hem de dünya kamuoyu sorunun diyalogla çözümü konusunda hem fikir. Partimizin yetkili organları da, Kürt sorunun bir tarafı olarak düşüncelerini aktarmak için ABD'ye gittiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı ABD'ye gidip kendi sunumlarını yapıyorsa, sorunun tarafı olan BDP'nin de bu ülkeye gidip çözüm önerilerini, fikirlerini anlatmasından daha doğal ne olabilir ki?

KÜRT SORUNUNU TÜM DÜNYA İZLİYOR

Kürt sorununun çözüm için asıl adresinin Türkiye olduğunu defalarca söyledik. Yine bu sözümüzün arkasındayız. Ancak gelinen noktada Kürt sorunu, emperyal güçler dahil dünyanın yakından takip ettiği bir pozisyona ulaştı. Çünkü sadece Türkiye Kürtlerinin değil, Suriye, İran, Irak gibi Ortadoğu coğrafyasındaki Kürt halklarının, demokratik hak talepleri bulunmaktadır.