BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  GÜNCEL

Sakarya'da okullar tatil mi 1 Aralık Sakarya Valiliği tatil duyurusu

SAKARYA'da yarın yani 1 Aralık Çarşamba günü okullar tatil mi araştırması başladı. 2 gündür etkili olan, can ve mal kayıplarına neden olan şiddetli fırtına yarın etkisini azaltıyor. Gözler şimdir okul tatili açıklaması için Sakarya Valiliği'nde. Peki yarın 1 Aralık çarşamba günü Sakarya'da okullar tatil mi Sakarya Valiliği yeni açıklaması

Abone ol

SAKARYA'da yarın okullar tatil mi 1 Aralık Sakarya Valiliği okul tatil açıklaması geldi mi? Başta İstanbul olmak üzere yurdun batı kesimini etkisini altına alan yoğun fırtına ve lodos can ve mal kayıplarına neden oldu. Sabah saatlerinde başlayan ve öğle saatlerinde etkisini arttıran şiddetli lodos sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'nda ard arda okul tatil açıklaması geldi. Bugün İstanbul, Sakarya, Yalova, Bursa ve Kocaeli'de okullar tatil edildi. Öğrencileri ve veliler ise yarın yani 1 Aralık Çarşamba günü okullar tatil edilecek mi araştırması yapıyor. 2 gündür etkili etkili olan şiddetli lodosun yarın etkisini azaltacağı ve sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği gelen son tahminler arasında. Peki yarın 1 Aralık Çarşamba günü okullar tatil mi, 1 Aralık tatil olan iller listesi haberimizde olacak...

Türkiye'nin batısı şiddetli yağış ve fırtınayla zor günler yaşarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yarın (çarşamba) günü için İç Anadolu bölgesine kar uyarısı geldi. Kuzey ve, iç ve batı kesimleri bugünden itibaren 4 ila 8 derece arasında düşecek. Ankara için yarın kar yağışı bekleniyor. İstanbul'u perişan eden yağmur ve fırtına ise bugün gün boyu etkili olmaya devam edecek. Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yayınlanan son hava durumu tahmini şöyle:

Şiddetli yağış : Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz ile Isparta, Antalya'nın doğu kesimleri, Sivas, Erzincan, Tunceli çevreleri, Malatya'nın batısı, Kayseri'nin doğu ilçelerinin yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Fırtına devam edecek: Yapılan son değerlendirmelere göre; Rüzgarın Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100km/sa), Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve tam fırtına (60-110 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kar yağışı geliyor : Çarşamba günü itibariyle başkent Ankara başta olmak üzere yurdun iç kesimleri kar yağışının etkisi altına giriyor. Hava sıcaklığı Ankara'da yarın 2 derecenin altına inecek ve hafif kar yağışı başlayacak. Kar yağışı Ankara ile birlikte bir çok ilde etkili olacak. 1 gün devam edecek olan kar yağışı Perşembe günü yerine güneşe bırakacak. 

Kar yağışı beklenen illerin listesi : Meteorolojinin yayınladığı son tahmine göre çarşamba günü kar yağışı beklenen iller listesi şöyle: Bolu, Karabük, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Aksaray, Karaman illerinde hafif ve orta düzeyde kar yağışı görülecek. Erzincan ve Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da ise kar yağışı çok yoğun ve etkili olacak. 

Okullar ne zaman tatil olacak: Birinci dönem ara tatili 15 Kasım tarihinde başlayacak ve 19 Kasım’da sona erecek. Yarıyıl tatili 24 Ocak tarihinde başlayacak ve 4 Şubat’a kadar devam edecek. İkinci dönem ara tatili 11-15 Nisan tarihleri aralığında olacak. Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.

Bakan Özer'de yeni açıklama: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin "Eğitimde Yeni Eğilimler, Mesleki ve Teknik Eğitimde Paradigma Değişiminin Sanayimiz Açısından Önemi" ana gündemiyle yapılan aylık olağan toplantısına iştirak etti.

Sağlık ve İçişleri bakanlıklarıyla süreci koordineli şekilde yönettiklerini belirten Bakan Özer, "Şu anda okulları açık tutmamızla ilgili en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranı. Hem birinci doz hem de ikinci doz aşılanma oranlarında öğretmenlerimizin yakalamış olduğu oran Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Birinci dozda yüzde 92, ikinci dozda veya aşı olmadan bağışıklık kazanıp antikor oluşturmuş olan öğretmen oranımız yüzde 85'lerde. Özellikle 6 Ağustos ile bugün arasında öğretmenlerin aşılanmasında da ciddi bir ivmelenme var. Yani öğretmenlerimiz okulların açılmasıyla ilgili irade gösterildiği zaman sadece kendi sağlıkları için değil, topluma örneklik oluşturma bağlamında da sorumlulukları üzerine alarak çok hızlı bir şekilde aşılarını tamamladılar." diye konuştu.