BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da hakimler var! Bülent Arınç damadının FETÖ'den beraat etmesiyle ilgili ilk kez konuştu

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, FETÖ davasında beraat eden damadı Ekrem Yeter’in kararının istinafta onaylanmasıyla ilgili ilk kez konuştu. “Süreci alnımızın akıyla geçirdik” diyen Arınç, "Çok şükür Ankara’da hakimler var" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter’e, “silahlı terör örgütü (FETÖ/PDY) üyeliği” suçundan yargılandığı davada verilen beraat kararı, Ankara Bölge Adliyesi (İstinaf) tarafından hukuka uygun bulunarak onandı. Bülent Arınç, beraat kararının onanmasıyla ilgili Odatv'ye konuştu. 

'Bunun üzerine laf söylemek yargıya müdahale'

Arınç, “Mahkemesi iki buçuk sene sürdü, mahkeme bütün delilleri inceledi. Arkadan istinafa gitti, iki seneden fazla da orada değerlendirildi. Şimdi onama kararı verildi, bunun üzerine laf söylemek adalete, yargıya gerçekten müdahale etmektir. Buna da hiç kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullandı. 

Bu konuların gündeme getirilmesi rahatsız ediyor

Kızı, damadı ve torunlarının kamuoyu önünde tartışılmasından, fotoğraflarının yayınlanmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Arınç, “Kişiselleştirilmesi, bu konuların her gün gündeme getirilmesi bizi çok rahatsız ediyor” dedi. “Bugün tutuklama, yarın beraat diye bir şey yok” diyen Arınç, yargılamanın uzun yıllar sürdüğüne işaret etti.

'Çok şükür Ankara'da hakimler var'

Arınç şöyle devam etti: “Bu anlamda hakimlere teşekkür borçluyuz, bütün delilleri incelediler, tanıkları dinlediler, öyle karar verdiler. İstinaf inceden inceye baktı. İstinaf 26 ayın sonunda karar verdi, birilerine susmak düşer. Çok şükür Ankara’da hakimler var. Rövanşist duyguyla hareket etmek çok yanlış. Süreci alnımızın akıyla geçirdik.”

Mahkeme Nedim Şener'den çok daha iyi değerlendirmiştir

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener’in hem Twitter’daki mesajlarında hem de dünkü yazısında damadıyla ilgili kararı çarpıttığını öne süren Arınç, “Nedim Şener ve Twitter’daki diğer birkaç kişi mesajlar yazdı. Herhalde mahkeme Nedim Şener’den çok daha iyi değerlendirmiştir” dedi.