BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  GÜNCEL

Yalova hava durumu 5 günlük saatlik tahmin yarına dikkat!

YALOVA hava durumu saatlik son tahminleri meteoroloji duyurdu. Dün başlayan ve etkisini giderek arttıran şiddetli fırtına ve lodos hayatı felç etti. Yalova hava durumu son tahminlere göre bugün sıcaklık 15 derece olacak. Yer yer etkili olacak olan lodos yarın yerini yağışlara bırakıyor. Yalova saatlik, 15 günlük hava durumu raporu...

Abone ol

Yalova hava durumu 30 Kasım saatlik yeni hava durumu bilgilerini meteoroloji güncelledi. Dün öğle saatlerinde başlayan ve etkisini giderek arttıran lodos yaşamı olumsuz etkiledi ve birçok kaza yaşandı. Can kayıplarının da olduğu şiddetli lodos Yalova'ın birçok ilçesinde özellikle yüksek kesimlerde kendini yoğun hissettirdi. Peki Yalova'da bugün hava durumu nasıl olacak, 30 Kasım Salı günü Yalova saatlik hava durumu tahmini haberimizde... 

Yalova hava durumu son tahminleri meteoroloji duyurdu ve vatandaşları lodosa karşı uyardı. Düne göre etkisini azaltması beklenen lodos Yalova'da bugün yer yer etkili olacak, yarın şiddetli yağışlar başlıyor. 

Türkiye'nin batısı şiddetli yağış ve fırtınayla zor günler yaşarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yarın (çarşamba) günü için İç Anadolu bölgesine kar uyarısı geldi. Kuzey ve, iç ve batı kesimleri bugünden itibaren 4 ila 8 derece arasında düşecek. Ankara için yarın kar yağışı bekleniyor. İstanbul'u perişan eden yağmur ve fırtına ise bugün gün boyu etkili olmaya devam edecek. Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yayınlanan son hava durumu tahmini şöyle:

Şiddetli yağış : Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz ile Isparta, Antalya'nın doğu kesimleri, Sivas, Erzincan, Tunceli çevreleri, Malatya'nın batısı, Kayseri'nin doğu ilçelerinin yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Fırtına devam edecek: Yapılan son değerlendirmelere göre; Rüzgarın Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100km/sa), Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve tam fırtına (60-110 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kar yağışı geliyor : Çarşamba günü itibariyle başkent Ankara başta olmak üzere yurdun iç kesimleri kar yağışının etkisi altına giriyor. Hava sıcaklığı Ankara'da yarın 2 derecenin altına inecek ve hafif kar yağışı başlayacak. Kar yağışı Ankara ile birlikte bir çok ilde etkili olacak. 1 gün devam edecek olan kar yağışı Perşembe günü yerine güneşe bırakacak. 

Kar yağışı beklenen illerin listesi : Meteorolojinin yayınladığı son tahmine göre çarşamba günü kar yağışı beklenen iller listesi şöyle: Bolu, Karabük, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Aksaray, Karaman illerinde hafif ve orta düzeyde kar yağışı görülecek. Erzincan ve Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da ise kar yağışı çok yoğun ve etkili olacak.