BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  GÜNCEL

Sahte polise şafak baskını!

Telefonla kendilerini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen suç örgütüne yönelik Adana, Mersin, Şanlıurfa, Hatay ile Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Abone ol

Polis, 'sahte polis' numarasıyla 39 kişiyi dolandırdıkları belirlenen 33 kişiyi gözaltına aldı.

Adana Emniyet Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, terör örgütlerinin adlarını kullanıp telefonla aradıkları kişilere, kimlik veya banka hesabı bilgilerinin kullanıldığını, soruşturma için kendi verdikleri hesaba para yatırmaları gerektiğini belirterek dolandırıcılık yapan kişilere yönelik çalışma başlattı.

İki aydır cep telefonu ile dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir çetenin teknik ve fiziki takipler sonucu 39 kişiden para almak istediği tespit edildi. Polis, çete üyelerinin yakalanması için Adana, Mersin, Hatay, Antalya ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Dolandırıcılık olaylarına karıştıkları belirlenen 33 kişi gözaltına alındı. Ev, işyeri ve araçlarındaki aramalarda 3 av tüfeği, 13 bin 300 lira, 36 mermi, cep telefonları, 6 sim kart ele geçirildi. Aynı çetenin 18 üyesi değişik tarihlerde de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Polis çete elebaşı 36 yaşındaki Cuma A.'yı Adana'daki evinde yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, "iletişim cihazlarını kullanarak örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi.

Bu arada, yılın 7 ayında cep telefonuyla dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 312 kişi gözaltına alındı, adli mercilere sevk edilenlerden 162'si tutuklandı. Polis bu zamana kadar dolandırıcılık yapan çetelerin elinden 3,5 milyon lirayı kurtardı.