BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,97
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Öğretmenlere 'sanatçı kartı' verildi

Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Değerlendirilme Kurulu'nca, Öğretmenlere 'sanatçı kartı' verildi

Abone ol

Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Değerlendirilme Kurulu'nca, öğretmen Funda Merey ve Meltem Koyunoğlu’na ‘sanatçı kartı’ verildi.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın, Ebru Sanatçısı Meltem Koyunoğlu, Tezhip Sanatçısı Funda Merey İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'i ziyaret ederek sevinçlerini paylaştı.

Kalın, Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Değerlendirilme Kurulu’na başvuruları neticesinde okul öğretmenlerinden Funda Merey ve Meltem Koyunoğlu'nun ‘sanatçı kartı’ aldıklarını belirterek, "Bu onuru öğretmenlerimizle beraber sizinle paylaşmak istedik” dedi.Kalın, öğretmenleri tebrik ederek, “Eğitimin işlevlerinden biride kültür aktarımıdır. Gelecek nesillerimize ve kültürümüzün aktarılması, milletimizin uluslararası arenada daha güçlü ve etkili bir şekilde yerini alabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Öğretmenlerimiz önemli bir kültür öğemiz olan ebru ve tezhip sanatımızın yaşatılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir görev üstlenmektedirler. Bu konuda öğretmenlerimizin Kültür ve Turizm Bakanlığımızca ‘sanatçı’ unvanının verilmesi, öğretmenlerimize de örnek olmasını temenni ederim” diye konuştu.