BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  DÜNYA

İran Büyükelçisi CHP lideri ile bir araya geldi

İran İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede Suriye ve Mı...

Abone ol

İran İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede Suriye ve Mısır’daki son durum da değerlendirildi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli ile CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun da katıldığı görüşmede Türkiye-İran ilişkilerinin önemine dikkat çekilerek, bu ilişkilerin her iki ülke tarafından güçlendirilerek devam etmesine olan inanç dile getirildi. Görüşmede başta Suriye olmak üzere Mısır’daki durum da değerlendirildi. Suriye konusunda gelinen noktanın ve yaşanan olumsuzlukların sorumlularından birinin AKP iktidarı olduğu savunulan görüşmede, Suriye’deki sorunu Suriyelilerin çözmesi gerektiği vurgulandı. Öte yandan, Türkiye’nin Suriye konusunda önerdiği uluslararası konferans da görüşmede dikkat çekilen konulardan biri oldu. Türkiye’nin İran’ı da kapsayan bu önerisine İran İslam Cumhuriyeti’nin olumlu yaklaştığı belirtildi.