BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.487,68
HABER /  GÜNCEL

Şahinin peşindeki amcalar!

İbrahim Şahin'in şifreli konuşmaları dinlemeye takıldı. Şahin telefon konuşmalarında 'amcalar'dan bahsediyor.

Abone ol

Eski Özel Harekâtçı İbrahim Şahin'in şifreli konuşmaları dinlemeye takıldı. Polis takibinden şüphelenen İbrahim Şahin'in muvazzaf bir subayla yaptığı telefon görüşmesinde, "Amcalar peşimde" diyerek MİT'ten şüphelendiği kayıtlara geçti .

 MİT'TEN SES YOK
 İbrahim Şahin'in "Devlet beni üç ay önce göreve çağırdı" yolundaki ifadeleri dün Genelkurmay tarafından tek cümlelik bir açıklamayla yalanlandı. Ancak Milli İstihbarat Teşkilatı suskun kaldı. Şahin İbrahim Şahin, savcılık ifadesinde PKK terör örgütünün Aktütün Karakoluna yönelik saldırısını da 20 - 25 gün önce öğrendiğini ve MİT’teki tanıdığına bildirdiğini de dile getirmişti.

OPERASYON ERKENE ALINDI

İbrahim Şahin'in yaptırmayı planladığı  planlanan suikastların son aşamaya geldiğinin ortaya çıkması üzerine, Şahin'e yönelik operasyonun erkene alındığı anlaşıldı
. İbrahim Şahin'in, İstanbul'da sorgulanırken, evinden ele geçen bu suikast planları kendisine gösterilip sorulduğunda, "Beni nezarete geri götürün, ifade vermek istemiyorum" diye sorulardan kurtulmak istediği öne sürüldü. İbrahim Şahin'de ele geçirilen krokiler arasında, çok önemli bazı kapalı alışveriş merkezlerinin altındaki otoparklarda bomba patlatılarak seçimler öncesi tam bir kaos ortamı yaratılmak istendiği de saptandı. Alışveriş merkezlerine yönelik saldırıların, otoparka konulacak bomba yüklü araçlar ile gerçekleştirileceği krokilerde yer aldı. İbrahim Şahin'de ele geçirilen, "S-1 listesi"nde yer alan kişilerin tek tek ifadelerine başvurulması bekleniyor.

AMCALAR PEŞİMDE

Şahin, listede 300 kişi olduğunu belirtmişti. Polisin, aylarca süren teknik ve fiziki takibinde, Şahin'in özellikle jandarma üsteğmen Muhammet Sarıkaya ile çok sayıda görüşmeleri saptandı. İbrahim Şahin, yakalanmadan önce aylarca takip edilip tüm ilişkileri gizli kameraya kaydedildi. Şahin'in muvazzaf subaylarla yaptığı görüşmeler de gizli kamerayla tespit edildi. Takipten şüphelenen İbrahim Şahin'in muvazzaf bir subayla yaptığı telefon görüşmesinde, "Amcalar peşimde" diyerek MİT'ten şüphelendiği kayıtlara geçti.

PATRİĞİ LAV SİLAHIYLA VURACAKTI

Eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin'de ele geçirilen suikast planları ve detaylı krokilere göre; Şahin'in oluşturduğu gayri nizami harp hücrelerinin, kimi nerede, ne zaman ve nasıl öldürüleceğinin krokilerde ayrıntılı olarak yer aldığı görüldü. Şahin'in, Ermeni Patriği Mesrob II'nin otomobilini lav silahı ile vurmayı planladıkları ortaya çıktı. Krokilerde, patriğin evi ile işi arasında gidip geldiği güzergahların ve geliş gidiş saatlerinin ayrıntılı olarak not edildiği görüldü.

ALEVİLERE DETASHEET İLE SUİKAST

Yine Şahin'de ele geçirilen diğer suikast planlarına göre, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'ı bombayla öldürmeyi planladıkları anlaşıldı. Balkız'ın, ABD menşeili detasheet plastik patlayıcı ile hazırlanmış bombalı paket ile öldürülmesinin planlandığı anlaşıldı. Bombanın otomobile yerleştirileceği veya paket halinde gönderileceği tespit edildi. Şahin'de ele geçen krokilerden, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Avukat Kazım Genç'in de ev, büro ve adliyeye geliş gidiş güzergâhları ile saatlerinin ayrıntılı olarak saptanıp not edildiği belirlendi. Avukat Kazım Genç'in, adliyeye girişinde Glock tabancayla öldürülmesinin planlandığı ortaya çıktı. Şahin'in, Sivas Ermeni Cemaati lideri Minas Durmazgüler'e dönük suikast planı da saptanmıştı.