BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.381,41
HABER /  GÜNCEL

Sarızeybekten çok ağır eleştiri

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, yine Savcı Öz'e yüklendi. Sarızeybek'in canlı yayında bir de iddiası var.

Abone ol

İNTERNETHABER

Emekli Albay Erdal Sarızeybek'ten Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e ağır eleştiri. Sarızeybek, çok önemli görevler yürütmüş kişilere ait özel bilgilerin, soruşturma bahanesiyle istihbarat örgütlerinin hizmetine sunulduğunu iddia etti.

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Star'da Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Ergenekon soruşturmasında, savcıların tarafsızlığını yitirdiğini iddia eden Sarızeybek, "Susurluk eğer aydınlatılmak istiyorsa Yeşil'in banka hesapları ayrıntılı biçimde incelenmesine bağlıdır" dedi.

İşte Sarızeybek'in o açıklamaları;

"SAVCI HUKUKA SAYGILI DEĞİLDİR"

Zekeriya Öz hukuka saygı duymuyor. Cumhuriyet savcısı, yürüttüğü soruşturmayı büyük bir gizlilikle yürütmesi gerekmektedir. Bakınız savcı, Sincan'da kazı yapılacak diye talimat veriliyor; ancak polisten önce basın mensupları orada oluyor. Bu nasıl bir iştir.

"İSTİHBARAT SERVİSLERİ DEVREDE"

Bu kişilerin özel hayatları ve aile ilişkileri hepsi devlet eliyle bir soruşturma sonucunda ortaya çıkarılmış, muhtemelen istihbarat örgütlerinin eline geçmiştir. Şimdi zararını görmüyoruz; ancak ilerki bir dönemde bunun ne kadar zararlı olacağını göreceğiz.

"SAVCI BANA BASKI YAPTI"

Öz tarafsızlığını yitirmiştir. Savcı Öz beni çağırdığında Albayım seni harcamışlar general yapmamışlar diyerek Türk Silahlı Kuvvetler aleyhine ifade vermemi istemiştir. Bu nasıl bir anlayıştır?