BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,50
HABER /  SPOR

Dünyada var Türkiyede yok

HSBC'nin 2009 takvimine Türkiye'den bir fotoğraf girdi. Ancak Türkiye baskısında yer almadı.

Abone ol HSBC'nin uluslararası 2009 takvimine girme başarısını gösteren Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın fotoğrafı Türkiye baskısından kaldırıldı.

Bankanın kendi personelininin gönderdiği fotoğraflar ile basılan 2009 takviminin Türkiye baskısı rakip taraftarlar tepki gösterir diye değişikliğe uğradı.


Uluslararası takvimin Ekim ayı yaprağında, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu'nda maçın hemen öncesi çekilmiş fotoğrafı yer alıyor.

Ne gariptir ki 12 fotoğraf arasında giren UEFA finaline ev sahipliği yapacak olan Saraçoğlu atmosferini yansıtan takvim, Türkiye'de yasaklandı. Gerekçe ise tarafsızlık ilkesi.

Fotoğraf yarışmasına 47 ülkeden yapılan 1328 başvuru arasından takvime girecek görselleri, sahiplerinin ismiyle duyuran HSBC İngiltere'nin internet sitesine göre; bu görsel HSBC Kurumsal Bankacılık Direktörü Ufuk Çolpan'a ait.

Bu yıl, "Bugün, kültürümüzü kutlarken" temasıyla açılan fotoğraf yarışmasında, stadımızda konfetilerin sahaya süzüldüğü o eşsiz anı ölümsüzleştiren bu kare ilk 12'ye girmesinde rağmen, HSBC Türkiye'nin tarafsızlığını korumak amacıyla Türkiye baskısında yer almıyor.