BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Şahin’den CHP’ye gönderme

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, kamu kurumlarında başörtüsü serbestliğinin anayasa ve laikliğe ay...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, kamu kurumlarında başörtüsü serbestliğinin anayasa ve laikliğe aykırı iddiasıyla Danıştay’a dava açan CHP’yi eleştirerek, “2011 seçimlerine giderken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ’başörtüsü sorununu çözmek bizim işimiz’ diye defalarca açıklama yapmıştı. Öyle bir parti ki ana muhalefet partisi, başı, ortası ve arkası başka bir parti” dedi.
Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığınca Öğretmen evinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,burada yaptığı konuşmada, başörtüsü ile ilgili üniversitelerdeki sorunun kendiliğinden ortadan kalktığını söyleyerek, “Üniversitelerimizde çok yakın zamana kadar kız öğrencilerimiz başörtülü bir şekilde tahsil göremiyorlardı. Üniversitelere ve sınıflara alınmıyorlardı. O nedenle eğitim ve öğretim hakkını kullanamıyorlardı. Ama şartlar öyle gelişti ki, herhangi bir değişiklik yapmadan AK Parti iktidarının getirmiş olduğu o hava, atmosfer üniversitelerimizde böylesine bir sorunu kendiliğinden ortadan kaldırıverdi. Hiçbir değişiklik yapmadık. Aslında 2007 yılında biz Anayasa değişikliği yapmıştık ve 42. maddesine kılık kıyafetle ilgili üniversitelerdeki uygulamayı rahatlamak için madde koymuştuk. Meclisten de geçmişti. Bazı gazeteler o zaman ‘411 el kaosa kalktı’ diye başlık atmış. AK Parti ve MHP’li milletvekili arkadaşlarımızın oyu ile bu anayasa değişikliği gerçekleşmişti. Ama daha sonra bu değişiklik AK Parti hakkında açılan kapatma davasının en önemli delilerinden biri olmuştu. Ama işte şartla öyle gelişti ki, ne anayasa, ne kanunda bir değişiklik yaptık. Üniversitelerde başörtüsü ile ilgili sorun kendiliğinden ortadan kalkıverdi. Kamu kurumlarda yine başörtüsü ile ilgili yaşanan sorunda yönetmelikle ortadan kalktı. Başbakanımızı ve hükümetimize teşekkürlerimizi ve takdirimizi sunuyoruz” dedi.

"CHP BAŞI ORTASI VE ARKASI BAŞKA KONUŞAN BİR PARTİ"
Mehmet Ali Şahin, başörtüsü konusunda CHP’nin yönetmelik değişikliğinin iptali için Danıştay’a başvurduğunu da anımsatarak, “CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanat, Danıştay’a başvurarak hanım memurlarımızın devlet dairelerinde başörtülü görev yapmalarını anayasaya ve laikliğe aykırı olduğunu söyleyerek dava açtı. Dün bir grup milletvekili de açıklama yaparak Mahmut Tanal’a destek olduklarını ve dava dilekçesine kendilerinin de destek verdiğini açıkladılar. Ancak 2011 seçimlerine giderken ve sonrasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ’başörtüsü sorununu çözmek bizim işimiz’ diye defalarca açıklama yapmıştı. Öyle bir parti ki, başı, ortası ve arkası başka konuşan bir parti” diye konuştu.

"LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bir gazete yayınlanan demecinde peygamber soyundan geldiğini ve seyid olduğunu okuduğundan bu duruma çok sevindiğini kaydeden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Sayın Kılıçdaroğlu, dünden önceki gün bir gazetede bir röportajı yayınlanarak ‘Ben Peygamberimizin soyundan geliyorum, seyidim’ diyor. Olabilir. Ben Ana muhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun peygamber efendimizin soyundan geliyor olamasını ve seyid sülalesinde olmasını duyduğumda sevindim. Türkiye’de Ana muhalefet Partisi Genel Başkanlığı makamına yükselmiş bir kişinin peygamber efendimizin soyundan geliyor olması Müslümanlar olarak bizi sevindirdi. Ancak Sayın Kılıçdaroğlunun demin ifade ettiğim halkımızın da hassas olduğu konularda herkesten daha hassas olmasını beklemek hepimizin hakkıdır. Herkes elinden geldiği kadar mensubiyetinin gereklerini yerine getirmeye çalışmalıdır. Nereye mensup olduğunu ifade ediyorsa, bu mensubiyetinin gereği neyse onu elinden geldiği kadar yerine getirmeye çalışmalıdır. Lafla peynir gemisi yürümüyor.”
Şahin, konuşmasında ayrıca, bayram sonrası sevim havasının hızlanacağını da sözlerine ekleyerek, “Bu ayın sona kadar önce Büyükşehir statüsündeki illerimizden başlamak üzere tüm il ve ilçelerimizden kamuoyu ve teşkilat yoklamaları yapmak üzere mevcut Belediye Başkanı arkadaşlarımızı halk nezrindeki itibarını desteğini göz önünde bulundurarak Belediye başkan adaylarımızı Kasım ayı başında itibaren hatta bazılarını Kasın ayından önce açıklamak durumundayız” dedi.
(İHA)