BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şahinbey'de halk sağlığı semineri

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle semt sakinleri ve kursiyerler için 15 gün boyunca, halk sağlığı konulu seminerlere başladı.

Abone ol

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Rabia Sohbet tarafından ilki Şahinbey Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde yapılan halk sağlığı konulu seminere semt sakinleri ve kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.

Gaziantep Üniversitesi ve Şahinbey Belediyesi işbirliği ile halk sağlığı konulu proje kapsamında tüm sosyal tesislerde semt sakinleri ve kursiyerlere yönelik olarak seminerler verdiklerini belirten Yardımcı Doç. Dr. Rabia Sohbet, Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü halk sağlığı hemşireliği mastır öğrencilerinin uygulamalarını yaptıklarını söyledi.

Lisansüstü öğrencilerin katılımcıları bilinçlendirmek üzere görsel temalarla seminerlere katıldığını ifade eden Yardımcı Doç. Dr. Rabia Sohbet, "Bu seminerlerde özellikle kadınların temel sorunları olan menopoz, kendi kendine meme kanseri muayenesi, korunma yöntemleri, şehrin sorunlarından olan bulaşıcı hastalık sarılık, tifo ve tizanteri gibi konularda eğitimler veriyoruz" dedi.
Halk sağlığı konulu proje kapsamında seminer veren Yardımcı Doç. Dr. Rabia Sohbet, semt sakinlerinin ve kursiyerlerin sorularını da cevapladı.