BIST 8.728
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.241,78
HABER /  GÜNCEL

Şah Fırat Operasyonu Arap basınında

TSK'nın Şah Fırat Operasyonu, Arap medyasında geniş yankı bulundu.

Abone ol
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği "Şah Fırat Operasyonu" Arap basınında da geniş yankı buldu. 
 
Katar merkezli El-Cezire Televizyonu, açıklamanın yapıldığı saatlerden itibaren tüm bültenlerinde haber ve detaylarını izleyicilerine aktardı. El-Arabiya Televizyonu da haberi gün içerisindeki bültenlerinde kullandı.
 
Londra merkezli Arapça yayın yapan Eş-Şarku'l Evsat Gazetesi'nin internet sitesinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, gece düzenlenen askeri bir operasyonla Suriye'deki Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki manevi değeri yüksek emanetler ile türbeyi koruyan 40 askerin bölgeden taşınmasıyla ilgili açıklamalarına yer verildi.
 
Gazete, Davutoğlu'nun Şah Fırat Operasyonu'nun ayrıntılarıyla ilgili "Dün akşam saat 21.00 itibarıyla başlatılan operasyonda 572 personel ile 39 tank ve çok sayıda zırhlı araç Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye topraklarına girdi" yönündeki sözlerini aktardı.

"AÇIK BİR SALDIRI"
 
El-Kuds el-Arabi Gazetesi ise Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın, "Türk Silahlı Kuvvetlerin'nin düzenlediği operasyonla Süleyman Şah Türbesi'nin tahliye edilmesini topraklarına yapılmış açık bir saldırı olarak gördüğünü" yazdı. 
 
Suudi Arabistan'da yayın yapan El-Ukaz Gazetesi, Davutoğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı ve "Emanetlerin Suriye topraklarında kontrol altına alınan başka bir yere nakledileceği" yönündeki sözlerine değindi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASINA YER VERİLDİ 
 
Gazete ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Daha önce iki defa yeri değiştirilmiş olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu, yine uluslararası hukuk ve anlaşmaların bir gereği olarak yeni mekanında bayrağımızı dalgalandırmaya ve ecdadımızın hatırasını yaşatmaya devam edecektir" sözlerini aktardı.
 
Mısır'da yayınlanan Ahbar el-Yevm Gazetesi ise Süleyman Şah Türbesi'ndeki emanetlerin ve 40 civarındaki askerin çatışma çıkmadan nakledildiğini belirtti.