BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.433,18
HABER /  GÜNCEL

Kürsüde 237 kez 'kahrolsun faşizm' dedi!

Meclis'te "İç Güvenlik Paketi" tasarısının maddeleri oylanırken söz alan CHP İstanbul milletvekili Süleyman Çelebi, 5 dakikalık konuşma süresinin tamamında "Kahrolsun faşizm" sloganı attı.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi, dün tarihinin en ilginç günlerinden birini yaşadı. AK Parti grubunun önerisiyle görüşülen "İç Güvenlik Paketi" tasarısının maddeleri oylanırken muhalefet partileri oldukça sert tepki gösterdi. Meclis Başkanvekilleri Ayşenur Bahçekapılı ve Sadık Yakut'la CHP , MHP ve HDP'li milletvekilleri arasında sık sık sert tartışmalar yaşanırken birleşime sürekli ara verildi.

Tasarıya ilişkin maddelerin oylandığı ve AKP 'li vekillerin oylarıyla birer birer kabul edildiği sırada, muhalefet vekilleri de tasarı maddelerine yönelik itirazları için söz aldı.

Gece geç saatlerde kürsüye çıkan CHP İstanbul milletvekili Süleyman Çelebi, kendisine ayrılan 5 dakikalık konuşma süresinin tamamını "Kahrolsun faşizm" sloganı atarak kullandı. HDP'li vekillerin oturum boyunca kürsünün arkasında oturma eylemi yaptığı ve sürekli sloganlar attığı en gecenin ilginç anlarından biri de Süleyman Çelebi'nin konuşması oldu. Çelebi 5 dakika boyunca yüksek sesle "Kahrolsun faşizm" diye bağırırken muhalefet vekillerinden de destek gördü. Bazı AKP'li vekiller ise Çelebi'ye tepki gösterdi.

Çelebi'nin konuşması devam ederken Meclis Başkanvekili "Sayın Çelebi plak takıldı galiba" diyerek müdahale etmek istedi. Ancak oralo olmayan Çelebi konuşmasını aynı şekilde tamamladı. Çelebi'nin kürsüden inmesinin hemen ardından ise Yakut, "Süleyman Bey tam 237 defa kahrolsun faşizm diyerek bir rekora imza attınız galiba" dedi.