BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  GÜNCEL

Operasyonda flaş detay! Bayrak inmeden...

Süleyman Şah'a yapılan Şah Fırat operasyonu hakkında merak edilenleri anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu operasyon ile ilgili ilginç bir detayı anlattı.

Abone ol

Askerler ve kutsal emanetlerin tahliyesinin ardından Süleyman Şah karakolu Türk askeri tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Davutoğlu, operasyona ilişkin dikkat çeken bir açıklama da yaptı: "Suriye içerisinde bir toprak bizim kontrolümüz altındadır. Karakoldaki bayrak inmeden, başka bir yerde Türk bayrağı dalgalanmaya başlamıştır. Suriye içerisindeki Türkiye toprağı silahlı kuvvetler kontrolü altındadır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Süleyman Şahın naaşının nakledileceği Suriye Eşmesinde bir bölge ordumuz tarafından kontrol altına alınmış bayrağımız göndere çekilmiştir" dedi. 

12.20150222094153.jpg
 
Operasyonun ardından askerler tahliye edildikten sonra, Süleyman Şah Türbesi Saygı Karakolu IŞİD tarafından kullanılmasın diye Türk askerleri burayı kullanılmaz hale getirdi.

OPERASYONDAN ÇARPICI KARELER!

11.20150222094117.jpg
 Davutoğlu, "Hiçbir istismara maruz kalmamak için kutsal emanetler alındıktan sonra geride kalan yapı kullanılamaz hale getirilmiştir" diye konuştu. Başbakan yer türbenin yerinin değiştirilmesinin geçici olduğunu da aktardı.
 
BAYRAK İNMEDEN YENİ BAYRAK DİKİLDİ
 
Başbakan operasyondaki kritik bir detayı da açıkladı. Davutoğlu, "Suriye içerisinde bir toprak bizim kontrolümüz altındadır. Karakozaktaki bayrak inmeden, başka bir yerde Türk bayrağı dalgalanmaya başlamıştır. Suriye içerisindeki Türkiye toprağı silahlı kuvvetler kontrolü altındadır" diye konuştu. Başbakan operasyonla ilgili şu bilgiyi verdi: 21.02'de başka bir birliğimiz ve tank birliğimiz  Eşme civarından yine Suriye topraklarına girerek, yakında bir mekanda Suriye  toprakları içinde Süleyman Şah'ın yeni kutsal mekanının tanzimi ve naklin  gerçekleştirilmesi için bir toprak parçasını kontrol altına almış ve bayrağımızı  saat 21.02 itibarıyla Suriye içindeki bu toprak parçası üzerinde  dalgalandırmıştır.
 
FOTOĞRAFLAR ORTAYA ÇIKTI
 
Süleyman Şah Türbesi'nin yeri daha önce de iki kez değiştirilmişti.  Operasyonla ilgili fotoğraflar da ortaya çıktı.