BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sağlık'ta büyük başarı gösterdik

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta büyük bir başarı gösterdiklerini, bunu vatandaşlarla birlikte tüm dünyanın takdir ettiğini belirtti.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Vatandaşın başımızın üzerinde yeri var. Lakin kim şiddete başvurursa onun bileğini bükecek tedbirleri alıyoruz, alacağız. Buna da asla müsamaha etmeyeceğiz'' dedi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı İl Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Balıkesir'e gelen Bakan Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur ile Vali Yılmaz Arslan'ı ziyaret etti.

Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık alanında Balıkesir'deki hizmetler hakkında bilgi verirken, kentte geçmişte yoğun bakımın verilemediğini, MR cihazının olmadığını söyledi.

Balıkesir'de şimdi bütün hizmetleri verir hale geldiklerini ifade eden Akdağ, ''Son 9 yılda ciddi yatırımlar yaptık. Önümüzdeki 3 yıl 500 milyon liraya ulaşan yatırım olacak. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın yatırım kısmını Balıkesir'de 2015 yılı sonunda bitirmiş olacağız. Bu süre sonunda kamuya ait tüm sağlık binalarını ya yenilemiş olacağız ya ihtiyacımız olan yeni bir bina yapmış olacağız'' diye konuştu.

Vatandaşlara evde sağlık hizmeti, randevu sistemi ve acil servis konularında uyarılarda bulunan Akdağ, şöyle devam etti:

''Yatalak hastası olanlar mutlaka bu işle ilgili '444 38 33' numaralı telefonu arasın. Aradıklarında ekibimiz gidiyor, bütün sağlık bakımını üstleniyor. Hastaneye gitmesi gerekiyorsa taşıyoruz. Evinde rapor verilmesi gerekiyorsa doktoru evine gönderiyoruz. Diş hekimini evine gönderiyoruz. Balıkesir'de 3 bin 800 kardeşimizi bu şekilde takip ediyoruz. İstiyoruz ki kimin ihtiyacı varsa, biz bu ihtiyacı evlerinde görelim. Vatandaşlarımız bu meseleyi mutlaka takip etsin. Ayrıca '182' numaralı telefonu arayarak önceden randevu alsınlar. Önceden randevu alırsa vatandaşlarımız, hem kendi hem de sağlık çalışanlarının işleri kolaylaşır.''

-Sağlıkta başarının sırrı-

Akdağ, ''Sağlık alanındaki başarının sırrının nereden kaynakladığı''nın sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Sağlıkta büyük bir başarımız var. Bunu vatandaşımız da tüm dünya da takdir ediyor. Ancak ekonomi kötüye gitseydi biz sağlıkta hiçbir şey yapamazdık. Harcadığımız parayı normalde 2,5 misline katladık. Ekonomimiz iyi olmasaydı biz bu parayı nereden harcayacağız? Yunanistan'a bir bakın. Her alanda olduğu gibi sağlık harcamalarını da kısıtlıyorlar. Biz belki bazen ekonomi yönetimiyle harcamaları çok tartıştık, hala da tartışıyoruz. Ben haliyle daha çok para harcamak istiyorum. Onlar da bu iş biraz kontrollü gitsin istiyorlar. Sonuçta sürdürülebilir bir sistem kurduk. Ülke büyümeseydi bunu yapamazdık. Biz bir koalisyon hükümeti olsaydık, bu işler asla böyle yürümezdi. Bazen aynı partinin bakanları olarak bile aramızda tartışıyoruz. Yerine göre o tartışmaların uzadığı dönemler oluyor. Başbakanımız hakemliğimizi yapıyor. Bu, insana önem verme ve ekip işi. Başarımızın sırrı partimizin 'önce insan' diyen felsefesinde ve ekip çalışmasında yatıyor.''

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ziyaretin anısına Bakan Akdağ'a, Sındırgı ilçesine özgü Yağcıbedir halısı ile Balıkesir kolonyası hediye etti.