BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.513,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Futbol maçı izlemiyoruz beyler...

Başbakan Erdoğan, Parlamenterler Konferansı'nda konuştu...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı Eylem Programının uygulanmasına ilişkin 2012 Uluslararası Parlamenterler Konferansı kapanış oturumunda bir konuşma yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Parlementerler Konferansı'nda Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili konuştu: 'Futbol maçı seyretmiyoruz beyler' dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

GERİLİM FİLMİ GİBİ İZLİYORLAR

Bugün birçok ülke, gelişmiş insan hakları, ileri standartlarda demokrasi ve yüksek refah seviyesiyle yaşarken, maalesef farkına varmadan, sınırlarına sanal duvarlar çekebiliyor. Kendisi için, kendi halkı için, evrensel insani değerleri, demokrasiyi ve refahı bir hak olarak gören ülkeler, yanı başlarında ya da yakın coğrafyalarda yaşanan trajedileri, adeta bir gerilim filmi izler gibi sadece izlemekle yetinebiliyor.

BM ADİL KARAR VERMİYOR

Son genel kurulda BM kendini reforme etmelidir dedim. Sadece 5+1 ile sınırlı bir BM'nin adil karar alacağına inanmıyorum dedim. İşte buyrun Suriye'de kan gövdeyi götürüyor. 100 bin civarında yaralı var. Ürdün'de 100 bini aşkın göçmen var. Bütün bunlar olurken BM olarak karar alıp konseye götürüyorsunuz daimi üyelerden iki tanesi veto edince iş bitmiştir.

Ülkemizi her anlamda büyütürken istikrar adına da samimi bir mücadele yönetiyoruz. Aayasada ülkemizin yapısı demokratik, laik ve sosyal bir ülke olarak tanıtılır.  Sosyal bir devlet olduğumuzu unutmayacağız. Sosyal olamıyorsanız fakirleri arayıp bulamıyorsanız bu sorumluluk değildir. Sadece ülkemizdeki değil dünyadakileri de...

FUTBOL MAÇI İZLEMİYORUZ BEYLER

Alın size Suriye... Biz futbol maçı seyretmiyoruz beyler. Bir dramı, bir trajediyi, maalesef izlemek zorunda kalıyoruz. Burada çocuklar, savunmasız kadınlar, yaşlı insanlar öldürülüyor. Boğazları kesilerek öldürülen insanlar var burada. Bunu mu izleyeceğiz? Bunu mu seyredeceğiz? Buna kimse 'Ben duymadım' diyemez, duyarsız kalamaz. Elini uzatmak durumundadır ve buna mecburuz.

KÜRTAJ CİNAYETTİR, SEZERYANA KARŞIYIM

Türkiye artık bölgesinde lider bir ülke. Türkiye artık alan el değil veren il. Bir çok noktada Türkiye imrenilen rakamlara sahip. Anne ve bebek ölümlerinde çok düşük rakamları elde ettik. Öte yandan devletimiz eşini kaybetmiş kadınlarımızın yanındadır. Sezaryanla doğuma karşıyım, kürtajı cinayet olarak görüyorum. Ha anne karnında bir çocuğu öldürürsünüz ha dışarıda öldürmüşsünüzdür.