BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  GÜNCEL

Sağlık çalışanları Taksim'e yürüdü

İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup, sağlık çalışanı Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplandı.

Abone ol

Ellerinde pankartlar taşıyan grup, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na kadar yürüyerek hükümetin sağlık politikalarını protesto etti.

Açıklamayı grup adına İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Feray Kaya okudu. Açıklamada, Türk Tabipler Birliği'nin sağlık çalışanları adına 14 acil talebin yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na elden ilettiğinin belirtildi.

Tüm hekimler için ortak olma özelliğini taşıyan ilk üç talebin sıralandığı açıklamada, şöyle denildi: "1-Emekli hekim ücretleri acilen iki katına çıkarılmadır. 2 -Hekimler arasında dayanışma yerine rekabete yol açan, hekimlik uygulamalarını değersizleştiren ve hastalara "puana dönüştüren mevcut "Performansa göre ücretlendirme" sisteminden ivedi olarak vazgeçilmelidir. 3-Sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışma hakkını güvence alacak düzenlemeler ile sağlık ortamlarının arıdırılması için Türk Tabipler Birliği tarafından hazırlanan öneri doğrultusunda Türk Ceza Kanunu'nda gerekli değişiklik yapılmalıdır"

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı yürüyüşe İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören ve Türk Tabipler Birliği Başkanı Özdemir Aktan da destek verdi.