BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.487,68
HABER /  GÜNCEL

Nevruz bahane eylem şahane!

BDP Kocaeli İl Teşkilatı'nın organizasyonuyla bugün İzmit'te düzenlenen nevruz kutlamaları öncesinde olaylar çıktı.

Abone ol

Leyla Atakan Caddesi’nde toplanan BDP’liler yürüyüşe geçmek üzereyken, aralarında Kocaelispor taraftarlarının da bulunduğu kalabalık bir grup, BDP’lilere tepki gösterdi. Geniş güvenlik önlemleri alan polis olayları yatıştırmaya çalışırken yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

İzmit’te Leyla Caddesi kavşağında toplanan BDP’liler, zaman zaman PKK ve bölücübaşı lehine sloganlar attı. Bu sırada İsmetpaşa Stadı’na maça giden 50’yi aşkın Kocaelispor taraftarı, bu sloganlara tepki gösterdi. Daha sonra kalabalık hızla arttı ve yaklaşık 500 kişiye ulaştı.

Kalabalık BDP’lilerin bulunduğu yere doğru yürümeye başlayınca polis hemen harekete geçti. Bu kez BDP’liler slogan atarak grubun bulunduğu yere gelmek isteyince çıkan arbedede bazı araçlar hasar gördü, baygınlık geçirenler oldu.

Polisler zamanında müdahale ederek iki grubun çatışmasını önledi. Olaylar sırasında 30 kişi gözaltına alındı.

BDP’liler daha sonra Nevruz kutlaması için polisin çember altına aldığı Perşembe pazarı’na gitti. Nevruz kutlamasının yapıldığı yerin çevresindeki binalarda bulunan ev ve işyerlerinin balkon ve pencerelerine Türk bayrakları astı.

vdvd.jpg