BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanlığından zatürre uyarısı

Sağlık Bakanlığından zatürre uyarısı yapıldı.Zatürre önlenebilir bir hastalık olmasına rahmen öldürebiliyor.

Abone ol

Türkiye'de bir yaş altı bebek ölümlerinin büyük bir bölümünün, önlenebilir bir hastalık olan zatürre sonucu gerçekleştiği vurgulanarak, zatürre kaynaklı ölümlerin önemli bir kısmının, erken teşhis, uygun antibiyotikler ve zamanında yapılan tedaviyle önlenebildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, dünyada her yıl, beş yaşın altında yaklaşık 12 milyon çocuğun zatürre sebebiyle hayatını kaybettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
''Yüksek yaşam standartlarına, etkin antibiyotiklere, gelişmiş yoğun bakım ve destek tedavilerine rağmen, zatürre hastalığının görülme sıklığı ve yol açtığı ölümler bir çok enfeksiyon hastalığının aksine giderek artıyor. Ülkemizde bir yaş altı bebek ölümlerinin büyük bir bölümü, önlenebilir bir hastalık olan 'zatürre' sonucu gerçekleşiyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı olarak, bebeklerin zatürreden korunması amacıyla, 'düşük doğum ağırlıklı' olarak doğmalarının önlenmesi, yenidoğan bakımının iyileştirilmesi, bebeklerin anne sütüyle beslenmelerinin sağlanması, aşıyla korunabilir hastalıklara karşı aşılama programının eksiksiz uygulanması konularında önemli çalışmalar yapıyoruz.''