BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.414,53
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanlığından aşı takvimi uyarısı

Domuz gribi aşısının ne zaman yapılacağıyla ilgili birbirinden farklı tarihler verilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Domuz gribi aşısının ne zaman uygulamaya başlanacağıyla ilgili birbirinden farklı bilgiler Sağlık Bakanlığını çileden çıkardı. "H1N1 Pandemi süreci aynı zamanda bir sosyal ve toplumsal sorumluluk sürecidir" uyarısında bulunan Sağlık Bakanlığı medyadan destek ve hassasiyet istedi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Evrensel nitelikleri ve daha çok da ülkemizi ilgilendiren boyutları ile H1N1 Pandemisi (salgını) sürecini hassas bir biçimde takip ediyoruz. Bu süreçte kamuoyumuzu medyamız aracılığı ile eşit, hızlı, açık ve şeffaf bir biçimde bilgilendiriyoruz. Medyamızın bu husustaki konuk taleplerini de Bakanlık Bürokratları ve Pandemi Bilim Kurulu Üyelerimiz içerisinden aynı prensiplerle karşılıyoruz.

Bu oldukça yoğun, hassas ve önemli süreçte bazen çeşitli spekülasyonlarla karşılaşıyor ve halkımızın kafasını karıştırıcı, olumsuz algılamalara sebep olabilecek dedikoduların üretildiğini üzülerek görüyoruz.

Kamuoyumuzu doğru bilgilendirmek konusunda sürece olan desteklerine her zaman şükran duyduğumuz medyamızın ilgililerinden, muhabir arkadaşlarımızdan istirhamımız Sağlık Bakanlığı’nın resmi açıklamaları dışında spekülatif bilgilere itibar etmemeleridir.

Bu vesile ile H1N1 Aşı Takvimi ile ilgili aşağıdaki hususları dikkatinize bir kere daha önemle sunuyoruz:

1- Aşıların Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkez Laboratuarlarımızda yapılan ön kontrolleri olumlu sonuçlanmıştır. Bu gelişmeden yola çıkarak zaman kazanmak ve gecikmelere sebebiyet vermemek için aşıların illere sevki yapılmıştır. Söz konusu Ulusal Referans Merkezimizden son kontrollerle ilgili olumlu rapor alınmadan aşı uygulamasına başlanılmayacaktır.

2- Aşı uygulamasına başlanılacağına dair gün ve tarih verilerek üretilen spekülatif haberler doğru değildir. Uygulama için her türlü hazırlık tamamlanmıştır. Son kontrollerin olumlu raporu alındığında aşı uygulamasının aşamaları medyamız aracılığı ile kamuoyumuzla paylaşılacaktır.

3- Sağlık hizmetlerinin aksatılmaması, hijyen kurallarının ihlal edilmemesi ve birey haklarına özen gösterilmesi gibi kaygılar dikkate alınarak aşı uygulamaları ile ilgili medyamızın görüntü talepleri Müşavirliğimiz tarafından hem görüntü hem de fotoğraf olarak temin edilecek ve bütün medya kuruluşlarımıza ulaştırılacaktır.

H1N1 Pandemi süreci aynı zamanda bir sosyal ve toplumsal sorumluluk sürecidir. Bu sürecin iletişim ayağını birlikte yürüttüğümüz medyamızın konuya bu çerçevede gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyoruz.