BIST 10.072
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.426,26
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanlığı o tebliği değiştirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone ol

Tebliğ'in ''Sağlık Bakanlığı dışındaki resmi sağlık hizmeti sunucularına müracaat işlemleri''ne ilişkin maddesine ''Kurum gerekli gördüğü hallerde, Sağlık Bakanlığı dışındaki resmi sağlık hizmeti sunucularına doğrudan müracaatlara ilişkin ayrıca usul ve esas belirleyebilir'' fıkrası eklendi.

Tebliğe göre, her ayın ilk ve son gününü kapsayan döneme ait reçeteler, o ayın son günü tarihini taşıyacak şekilde, eczaneler tarafından sonlandırılacak ve faturalandırılacak. Faturalandırmaların eczanelerce nasıl yapılacağı da tebliğle belirlendi.

Tebliğin ekinde bulunan hasta katılım payından muaf ilaçlar listesinde de bazı düzenlemeler yapıldı. Buna göre, ''kronik karaciğer hastalıkları'' başlıklı maddeye ''antiviraller''; ''demiyelinizan hastalıklar (lökodistrofi, multipl skleroz gibi)'' başlıklı maddeye ''dalfampridine'', ''nörojenik mesane'' başlıklı maddeye de ''fesoterodin'' ilave edildi.

Tebliğ'deki ''Sadece Yatan Hastalarda Kullanımı Halinde Bedelleri Ödenecek İlaçlar Listesi'' ile ''Ayakta Tedavide Sağlık Raporu (Uzman Hekim Raporu/Sağlık Kurulu Raporu) ile Verilebilecek İlaçlar Listesi''nde de bazı değişiklikler yapıldı.