BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,63
ALTIN 2.418,66
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun başı ağrıyacak

12 Eylül 2010'da yapılan halk oylamasından önce AK Parti'yi halkı kandırmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'nu, bu sözleri zor durumda bıraktı.

Abone ol

12 Eylül 2010 halk oylamasında cuntacıların yargılanacağını öngören pakete karşı inanmayan Kılıçdaroğlu'nun "Siz buna Allah aşkına inanıyor musunuz? Siz kimi kandırıyorsunuz?" sözleri tartışılıyor.

Şimdi darbeciler yargılanıyor, CHP de müdahiller arasında yerini aldı.

12 Eylül 2010'da yapılan Anayasa referandumunda, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oy isteme sebeplerinden belki de en önemlisi, 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştirenlerden hesap sorulacağıydı.

Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi ve genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun en önemli propaganda malzemesi ise bu vaadin yalan olduğu iddiasıydı.

Kılıçdaroğlu o dönemde her platformda iktidar partisinin yalan söylediğini ve anayasa reformundan "evet" oyu çıksa bile, 12 Eylül darbecilerinden hesap sorulamayacağını iddia ediyordu.

İşte bu iddianın seslendirildiği bu propaganda filmindeki iddialı sözler, şimdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başını ağrıtıyor. Aktifhaber referendum öncesi CHP liderinin o konuşmasını gündeme getirdi.