BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL

1 milyon km yaptığı arabasından vazgeçiyor

93 yaşındaki sürücü 48 yıldır yaklaşık 1 milyon kilometre yol gittiği arabasını, artık gözleri görmediği için satmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Florida'da 93 yaşında bir kadın 48 yıldır kullanıp 927 bin kilometre yol yaptığı emektar arabasıyla yollarını ayırmak zorunda kaldı.

Araba artık gitmediği için değil, yaşlı kadın, görme bozukluğu artık resmen körlük düzeyine geldiği için arabasını kullanmaktan vazgeçiyor.

93 yaşındaki Rachel Veitch Mercury Comet Caliente model arbayı 1964 yılının Şubat ayında 3,289 dolara almış.

Onun başından üç evlilik geçmiş, araba da 18 akü değiştirmiş.

Satacak

Şimdi arabayı artık kullanamayacağını kabullenen Veitch ailesinin arabaya iyi bakacağından emin değil, bunun için emektarı satmayı planlıyor.

4 çocuğu, 9 torunu ve 11 torun çocuğu olan Veitch "Arabamı onlara vermeyeceğim. Ona benim baktığım gibi bakamazlar" diyor.

93 yaşındaki Veitch arabasının ömrünün uzunluğunu gösterdiği ihtimamla açıklıyor.

2009 yılında Amerikan Fox televizyonuna verdiği mülakatta "Benzin aldığımda kaç kilometrede olduğunu, tarihini ve kilometrede ne kadar benzin yaktığını hep kaydederim. Hiç çevresine zarar veren biri olmadım, herşeye iyi baktım, kocalarım hariç" demişti.

Satışa çıkarılan arabanın bugün yaklaşık 7,500 dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Araç 48 yıl içinde 3 amortisör, 8 egzos susturucusu değiştirmiş ve kaza sicili de1980'de bir aracın gelip arkadan çarpmasından ibaret.

Rachel Veitch'in arabası Temmuz ayının başında Wisconsin eyaletindeki otomobil şovuna katılacak, ama sonra ne olacağını sahibi de henüz bilmiyor.

Veitch arabayı klasik otomobil koleksiyoncusu ve The Tonight Show adlı televizyon şovunun sunucusu Jay Leno'ya satabileceğini söylüyor.

Arabayı artık kullanamayacağı belli olan Veitch "Daha Jay Leno ile konuşmuş değilim. Ama acaba ilgilenir mi diye merak ediyorum. Yine de şimdiden bunu düşünmeye başlamasam daha iyi " diyor.

Rekor başkasında

Eski bir hemşire olan Veitch arabasız bir hayat fikrine alışmaya başladığını söylüyor.

Veitch gerçi Mercury Comet Caliente'si ile aya gidip gelmekten daha çok yol yapmış ama yine de en çok kilometre yapan araba rekoru başkasına ait.

Guinnes Rekorlar kitabına göre bu rekoru 1998 yılında 66 model Volvo P1800 model otomobiliyle, Veitch'in arabasının üç mislinden fazla yol yapan Irv Gordon elinde tutuyor.

Bir internet sitesi "200 bin mili aşan arabalar" başlığı altında Gordon'un hala aynı arabayı kullandığı ve şu anda 1998'deki rekorunu bile ikiye katladığını yazıyor.