BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
HABER /  GÜNCEL

Ülkücü lider Evren için ne istedi?

Doğu'nun başbuğu olarak bilinen Yılma Durak, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın rütbelerinin sökülmesini istedi.

Abone ol

Doğu'nun başbuğu olarak bilinen Yılma Durak, 12 Eylül darbesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'ya ders verilmesini istedi.

Evren ve Şahinkaya'nın rütbelerinin geri alınması gerektiğini savunan Durak, "Darbelerin, ihtilalların artık Türkiye'nin önünde bir ihtimal olarak durmaması lazım." dedi

Tarihi davaya müdahil olan Yılma Durak, Türkiye'de mağdur olan sadece zulüm gören kendileri olmadığını bütün millet mağdur olduğunu söyledi.

İhtilal ve darbelerin zihinlerden ve düşüncelerden silinmesinin gereğine vurgu yapan Durak, "Bunun yok edilmesi için de bu duruşma vesile olursa; biz mutlu oluruz. Vesile olabilmesi içinde ihtilalı yapanlara bir ders verilmesi lazım. Kenan Evren'in ve Şahinkaya'nın cezaevine girmesi mümkün değil ama bunların rütbeleri geri alınmalı. Kenan Evren'in de Cumhurbaşkanlığı hakları geri alınmalıdır. 12 Eylül'den önce 12 Eylül'e gerekçe gösterilen hadiseler TBMM tarafından tahkikat komisyonların da araştırılmalıdır." şeklinde konuştu.