BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.475,42
HABER /  GÜNCEL

Sağdıç Paşanın şok ses kaydı!..

'Ordu 20-25 yılda bir siyasetin elinde yozlaşan sisteme tekrar rayına oturtması için müdahale etmesi gerekir'

Abone ol

Bugün Gazetesi'nde yer alan video habere göre Kadir Sağdıç Paşa ses kaydında aleni olarak darbe çağrısı yapıyor: 'Ordu 20-25 yılda bir siyasetin elinde yozlaşan sisteme tekrar rayına oturtması için müdahale etmesi gerekir ' diyor..

Kafes'te hücrelerin başındaki danışma kurulunun iki numaralı ismi olarak gösterilen Koramiral Kadir Sağdıç, şok bir ses kaydı ile gündeme gelmişti.

Kadir Paşa'nın şok sözleri

Kadir Paşa'ya ait olduğu iddia edilen ve internete düşen ses kaydında, ordunun 20-25 yılda bir siyasetin elinde yozlaşan sistemin tekrar rayına oturtması için müdahale etmesi gerektiğini savunmuştu.

Ses kaydında "keşke Lüksemburg gibi, Almanya gibi silahlı kuvvetler olarak sadece dış tehditlerle ilgilenseydik. Ama durum bu değil" sözleri yer almıştı.

'ORDU 25 YILDA BiR MÜDAHALE ETMELİ'

Kafes Operasyonu Eylem Planı'nı uygulayacak hücrelerin başında bulunan Danışma Kurulu'nun iki numaralı isminin Koramiral Kadir Sağdıç olduğu iddia edildi. İnternete düşen ses kaydıyla gündeme gelen Sağdıç, ordunun 20- 25 yılda bir siyasilerin elinde yozlaşan sistemi tekrar rayına oturtması için müdahele etmesi gerektiğini savunmuştu. Sağdıç ses kaydında şunları söylemişti:

Dış tehditle ilgilensek

"Biz sıkı bir şekilde aydınlanma, ileriye gitme yönünde devlet sistemini ayakta tutmak durumundayız. Keşke Lüksemburg, Almanya gibi etrafında sıkıntıları olmayan bir bölgede bulunsaydık. Böylece Rönesans reform sürecini 5 asır geçip, birey olarak siyasî haklarımızı , eşit kullanabilme olgunluğunda olsaydık da biz Silahlı Kuvvetler olarak sadece dış tehditlerle ilgilenseydik. Ama durum bu değil."